Do konce prázdnin budou zaměstnanci koupaliště přivážet každý den sníh ze zimního stadionu, informovala dnes ČTK mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.
Správce náchodského koupaliště Petr Humler v sobotu 20. srpna řekl, že koulovačku na koupališti nabízeli již během loňské sezony a byl o ni velký zájem. "Nabízíme ji až na konci sezony, protože čekáme na otevření zimního stadionu, ze kterého vozíme sníh. Ten otevírá dnes a s koulovačkou začneme od pondělí," řekl Humler. Podle něj bude sníh, který shrne rolba při úpravě ledové plochy na koupališti každý den mezi 15:00 a 16:00 hodinou, kdo přijde později bude mít smůlu, protože sníh podle loňských zkušeností do té doby roztaje.

"Uvidíme, jestli koulovačka zvýší zájem lidí o vodní radovánky, letošní sezona je velmi špatná, lidi odradilo od koupání chladné a deštivé počasí," řekl správce. Podle něj bude koupaliště otevřené do 4. září, o případném prodloužení sezony se rozhodne podle počasí.

Náchodské koupaliště je v případě příznivého počasí v provozu denně od 9:00 do 19:00 hodin. Koupaliště, které bylo po rekonstrukci otevřené v roce 2007, nabízí bazén s masážními tryskami, dětský bazén, brouzdaliště a zázemí pro sporty, například plážový volejbal.