Se zděšením se v noci na 25. prosince vzbudila třináctileté dívka v domě ve vsi nedaleko Děčína. V posteli jí ležel nahatý chlap a osahával ji. Redakce jméno dívky i bydliště zná, ale vzhledem k jejímu věku ho nezveřejní.

„Silně opilý dvacetiletý mladík, voják z povolání, vlezl oknem do rodinného domu, tam se vysvlékl a zcela nahý se po domě pohyboval,“ přečetl ze svodky děčínský policejní mluvčí Ladislav Cvik.

Verze majitelky domu je ovšem jiná. „Probudil nás hrozný hluk. Vnoučata křičela a jejich dvaatřicetiletá teta spolu se svým přítelem vyháněli nějakého nahatého mladíka z domu,“ tvrdila majitelka domu a babička dvou vnoučat.

Co se v noci v domě doopravdy odehrálo, vylíčila třináctiletá vnučka. „Probudila jsem se a v posteli někdo ležel a hladil mě po zadku. Byla jsem v polospánku, myslela jsem si, že si přítel tety spletl postel. Tak jsem do něj kopla a řekla mu, ať si jde k tetě Janě,“ vyprávěla dívka.

Mladík se doopravdy zvedl a odešel. Dívka usnula, ze spánku ji vytrhl až křik tety Jany. Probudila se a nad ní stal cizí a nahatý chlap. „Vzbudila jsem přítele, který spal vedle mě, ten naháče zpacifikoval, vyhodil bez oblečení před dům a zavolali jsme policii,“ uvedla Jana. Oblečení mladíka našli u postele třináctileté dívky.

Hluk nikoho neprobudil

Mladík se do domu dostal pootevřeným oknem v prádelně. „Musel u toho dělat hrozný hluk, protože pod oknem byl stůl s hromadou věcí, vše je nyní rozházeno po zemi. Jak věděl, kde spí děti, netuším, ale neomylně si to zamířil přímo do prvního patra, do jejich pokoje. Kolem naší ložnice prošel bez povšimnutí,“ říká majitelka domu. Divné je, že je hluk nevzbudil, ale tou dobou spali obyvatelé domu zhruba dvě hodiny. „Šli jsme spát hodně pozdě, spali jsme tvrdě. Neslyšeli jsme ani štěkat psa. Až ten křik, to jsem se doopravdy vyděsila,“ vyprávěla žena.

Po odjezdu policie si rodina začala celou událost skládat dohromady. Přidal se i dvanáctiletý vnuk, který spal spolu s třináctiletou dívkou v jedné místnosti. „Cítil jsem jak mi někdo sahá na hlavu, myslel jsem, že mě přišla zkontrolovat babička. Viděl jsem, že postava jde i k druhé posteli,“ uvedl klučina. Babička obou dětí si myslí, že mladíka odradili krátké vlasy chlapce. „Hledal dívku, to mi nikdo nevymluví,“ tvrdila žena.

Policisté mladíka obvinili z trestného činu porušování domovní svobody. „Je možné, že obvinění rozšíříme o další trestné činy. Mladík byl silně opilý, spletl si prý dům. Chtěl jít spát ke své dívce,“ uvedl mluvčí Cvik.

Čtěte také:
Opilý voják střílel petardy do lidí z protitankové zbraně