Do osmého ročníku ankety se zapojilo téměř sto tisíc lidí. „Dobrou zprávou nicméně je, že náš projekt pomohl k tomu, že se výmoly v problematické části komunikace ve Lhotě Rapotině už podařilo opravit,“ okomentoval za organizátory výsledky letošní ankety Petr Čaník.

Toto místo motoristé nahlásili na web už před pěti lety. „Dva výmoly podobné spíše výkopu. Přes celou silnici a neustále se zvětšuje,“ popsali tehdejší stav řidiči.

Ilustrační foto.
Ranní vyjížďka skončila pro cyklistu v nemocnici. Přeletěl přes kapotu auta

Opravené výmoly ve Lhotě Rapotině.Zdroj: Deník / Jan CharvátPodle šéfa blanenských silničářů Miloše Bažanta se silnici mezi Lhotou Rapotinou a Skalicí snaží každý rok provizorně opravovat. Naposledy zapravovali výtluky v listopadu. „Do budoucna počítáme s kompletní rekonstrukcí této silnice,“ řekl Bažant.

Podobně rozbitá je na Blanensku také silnice třetí třídy mezi Černou Horou a Býkovicemi. Po ni však jezdí minimum aut a na nový povrch nemají silničáři peníze.

Ilustrační foto
Na Skalní mlýn dorazí bezpečněji. Po nové stezce

Jako druhý nejhorší úsek v Jihomoravském kraji vybrali řidiči po Lhotě Rapotině díru v Provazníkově ulici v Brně. Tu sice správce komunikace nechal letos v květnu opravit, ale její stav se od té doby postupně vrací do neutěšeného stavu.

Jako třetí skončil rozpadající se a propadající se úsek před nádražím ve Skalici nad Svitavou.

Ilustrační foto.
Druhé jaro na jihu Moravy: Čápi zůstávají, rozkvetly stromy