Milovníci piva si mohli na pardubickém zámku vybírat z opravdu velkého množství vzorků. Třetí ročník pivního festivalu přivedl do prostředí historické památky malé pivovary z blízkého okolí i z velké dálky.

Nechyběly vyhlášené značky jako Mordýř z Dolních Ředic, chrudimský Loutkář nebo Beránek ze Stěžer. K ochutnání byl i jeden experiment. Ovšem je nutné poznamenat, že podle ohlasů to byl kousek pro odvážné degustátory.

Pivovar Bohdaneč totiž ve spolupráci s Experimentálním pivovarem Univerzity Palackého a Východočeským muzeem přivezl Sluneční bárku, pivo uvařené podle nejstaršího doloženého piva v Evropě. Je inspirované obsahem vzácné bronzové nádoby nalezené u Kladiny na Pardubicku.

Grilované maso i vegetariánská kuchyně 

Na pardubickém zámku nechybělo ani občerstvení v podobě grilovaného masa, plněných bramborových placek i vegetariánské kuchyně. Atmosféru dokreslily koncerty tří místních kapel.