Dosavadní starosta Pavel Janata už dříve oznámil, že bude kandidovat i letos. Je jedničkou za KDU-ČSL. Záda mu kryjí současný zastupitel a jednatel elektro firmy Josef Klíma a vedoucí transfúzní stanice Marie Dudíková, která je současně lidoveckou kandidátkou do Senátu. Za lidovce zasedá v městském zastupitelstvu ještě lékař Ondřej Křížan, ten nyní kandiduje z šestého místa.

Radnici by rád řídil i Miloš Hrůza, předseda oblastní buňky hnutí ANO a současný městský i krajský zastupitel. Dvojkou Babišova hnutí je zastupitelka Zuzana Kratochvílová, trojkou neznámý Pavel Švec. Zastupitel Pavel Franěk, kterého krajské volby vynesly až do křesla náměstka hejtmana Kraje Vysočina, je na kandidátce hnutí ANO na osmém místě.

Břehy vede do voleb místostarosta Milan Zeibert, následovaný učitelkou Petrou Kopečkovou a botaničkou a současnou zastupitelkou Hanou Houzarovou. Výrazná postava Břehů, zastupitel a podnikatel Milan Šťastný, figuruje na kandidátní listině až na posledním sedmadvacátém místě.

ČSSD psala kandidátku přes kopírák. Stejně jako před čtyřmi lety vede sociální demokraty místostarosta Vladimír Malý, následovaný zastupitelem Petrem Vašíčkem a radní Naděždou Dobešovou. I ona se současně uchází o místo v Senátu.

Zámek v Náměšti nad Oslavou.
Náměšťský zámek se rozloučí s prázdninami Hradozámeckou nocí

Překvapení se nekoná ani u komunistů. KSČM stejně jako v předchozích komunálních volbách vede trojice žen a členek městského zastupitelstva Julie Dolejší, Hana Máchalová a Danuše Milotová. Komunisté mají v třebíčském zastupitelstvu ještě tajemníka okresního výboru Milana Ustohala. Kandiduje i letos, z pátého místa.

ODS jde do voleb společně s hnutím TnT. Jedničkou je předsedkyně oblastního sdružení občanských demokratů Martina Bártová, dvojkou zakladatel TnT a zastupitel Martin Svoboda. Trojkou na společné kandidátce je hokejový trenér Kamil Pokorný.

Hnutí Pro Třebíč, to je doposud nerozlučná dvojice Pavel Pacal a Jaromíra Hanáčková. Lídr hnutí, radní a náměstek hejtmana, a ředitelka městského kulturního střediska a zastupitelka k sobě na třetí místo přibrali ještě vedoucího vodárenského provozu Jana Urbánka. Současného zastupitele hnutí Pro Třebíč Daneše Burketa už na sedmadvacetičlenné kandidátní listině nenajdeme.

Společně jdou do voleb také Piráti a TOP 09, pod názvem Společně otevřeme Třebíč. Vede je programátor analytik Roman Pašek (Piráti), dvojkou je manažer logistiky Zdeněk Jakšík (TOP 09), trojkou majitel sportovní prodejny Stanislav Neuman (Piráti). Piráti a TOP 09 budou v městském zastupitelstvu nováčky, pokud samozřejmě získají dostatečný počet hlasů.

Poprvé jde do voleb v Třebíči také SPD Tomia Okamury. Jména z prvních tří míst kandidátky zní: Michal Galbavý, jednatel. Karel Vrána, obchodní zástupce. Pavel Šabata, technik.

Třebíč můj domov místostarostky Marie Černé vede do voleb tentokrát Jan Burda, současný zastupitel za hnutí Volba TR radního Pavla Heřmana. První porevoluční starosta se už o místo v zastupitelstvu neuchází. Marie Černá je na druhém místě kandidátky hnutí Třebíč můj domov, trojkou je dlouholetý zastupitel Radek Číhal.

Opoziční hnutí Třebíč Občanům! vede do voleb nepřeslechnutelný člen městského zastupitelstva Jaromír Barák. Následují jej Blanka Kutinová a Aleš Novák ze spolku, který se angažuje proti trase třebíčského obchvatu. Až na dalších místech kandidátní listiny jsou současní zastupitelé Rostislav Štork a Alexandra Svobodová.

Na dva týdny je uzavírka Sokolské ulice v Třebíči. Tvoří se kvůli tomu kolony v centru města.
Sokolská ulice se na týden otevře. Pak zase zavře