1. dubna, to byl přesně rok, co se zkusmo měřilo v Teplicích na přechodech, jak rychle chodci přecházejí. Těm, kteří se nevešli do limitu 8 vteřin, vyhrožovali strážníci pokutou. Na den přesně se včera strážníci s primátorem Jaroslavem Kuberou na přechody vrátili. Tentokrát již s platným nařízením v ruce.

„Limit je stanoven na osm vteřin. Ne všichni ho dodržují. Jsou rychlíci, kteří trhají na přechodu rekordy, naopak se najdou i zdržovači,“ říká Kubera. Jak podotkl, bylo to záměrně načasováno na první aprílový den. Nicméně v celé věci je skryto i něco vážného.

Zbytečné vyhlášky

Je třeba poukázat na to, že města a obce zatěžují své občany několika zbytečnými vyhláškami a nařízeními. V Teplicích jdou v posledních letech naopak cestou rušení takových nařízení, aby jich bylo co nejméně a byla srozumitelná a jasná.
„Když budeme takto obecně v republice pokračovat v různých omezováních pro lidi, tak se jistě brzo najde i město, kde takovouto vyhlášku na chodce vydají. V Teplicích jde o žert, který jsme přichystali,“ komentoval primátor.

Lidé na to reagovali různě. Někteří se nachytali, jiní okamžitě pochopili, že jde o další ze žertíků Jaroslava Kubery.