U polských sousedů je situace ještě komplikovanější. 

Pátý zápas čtvrtfinále playoff Kooperativa NBL mezi USK a BK Opava hrané v Praze v hale na Folimance. Petr Czudek.
Učení i sport. U Czudků se v rámci domácího tělocviku hází na koš

Jedna ze sestřiček nemocnice v Branicích měla pozitivní test na koronavirus. Jednalo o sestru z rehabilitačního oddělení.

Karanténa se zatím vztahuje jen na část lékařů a sester, kteří pracují na rehabilitačním oddělení nemocnice v Branicích a přišli do styku s infikovanou zdravotní sestrou. O případném rozšíření karantény se rozhodne, až budou k dispozici výsledky testů také z dalších nemocničních oddělení.

Testy na rehabilitačním oddělení jsou zatím povzbudivé. Dosavadní známé výsledky u nikoho z testovaných nepotvrdily přítomnost koronaviru. 

Slezský aeroklub Zábřeh u Dolního Benešova se také registroval do projektu Piloti lidem. Na snímku Viktor Haladěj, jeden z pilotů.
Piloti lidem. Rozvážet zdravotnický materiál chtějí také piloti z Opavska

Podle ředitele nemocnice Krzysztofa Nazimka došlo ke kontaktu mezi personálem a infikovanou sestrou asi před týdnem.

"Někteří zaměstnanci již dostali výsledek testu, naštěstí je to negativní. Dokud nedostaneme zbytek výsledků, zůstávají ostatní zaměstnanci, kteří v ten den nebyli v práci, doma. Sanitární služby fungují efektivně. Doufám, že i pro ostatní zaměstnance bude výsledek negativní a všechna oddělení se vrátí k normálnímu fungování," citují polská média Krzysztofa Nazimeka. 

Ilustrační foto.
Opavská radnice nabízí potravinové balíčky, nákup léků i drogerie

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník