Na mléčné farmě v Kružberku se koncem května narodila trojčata. Je to rarita, která se hned tak nevidí. Chovatelé skotu potvrzují, že už jen dvojčata jsou u krav poměrně nezvyklý úkaz, trojčata tak můžeme směle zařadit k událostem vzácným, podobně jako je tomu u lidí.

Jedná se o velký chovatelský úspěch, porod navíc probíhal standardně. Zootechnik farmy Jiří Slavík doplnil, že trošku museli krávě pomoci, protože telata byla do sebe lehce zamotaná. „Šlo o pátý porod šestileté matky, která tak na svět přivedla již sedm telat,“ sdělil Jiří Slavík s tím, že biologický materiál otce přicestoval ve zkumavce a kráva byla oplodněna inseminačně. Navíc měla telata po narození běžnou váhu a po vykouknutí na svět se mají čile k světu. Zdravá je i jejich strakatá maminka.

Kružberský kronikář a správce webových stránek Jiří Focht řekl, že navíc také hodně záleží na šikovnosti a erudici ošetřovatelů. „Schopnosti zaměstnanců mléčné farmy jsou bezpochyby výborné. Jalovičky dostaly jména Dáša, Máša a Sáša. Zatím je od sebe rozezná jen jejich maminka, až později dostanou kravské náušnice, rozpoznají je i jejich pěstouni,“ uzavřel Focht.

Demonstrace za nezávislou justici a proti vládě v Opavě, 28. května 2019.
OBRAZEM: Po demisi volali i nespokojení lidé v Opavě