Kromě ukrajinských vlajek měli s sebou lidé také baterky, které organizátoři po akci chtějí vybrat a poslat na válkou zužovanou Ukrajinu. Sobotní akci pořádalo ve spolupráci hned několik spolků, konkrétně Dárek pro Putina, Paměť národa, Milion chvilek pro demokracii a rovněž Velvyslanectví Ukrajiny v Praze.

V jejím úvodu promluvil spisovatel Jiří Padevět, který vedle ročního výročí od začátku války na Ukrajině připomněl také 75. výročí komunistického puče v Československu. Neopomněl zmínit ani úmrtí faráře Josefa Toufara, který byl umučen příslušníky STB před 73 lety.

Ukrajinská žena prchá před válkou.
Rok války na Ukrajině: ČR pomohla miliardami i azylem, mapa bojů doznala změn

Jaderná inženýrka Dana Drábová uvedla, že je ráda, Ukrajinu podporuje tolik lidí. Tu Ukrajinu, která podle ní dala přednost boji za svobodu před pochybným Putinovým mírem. Vedle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) akci podpořil i velvyslanec Spojený států amerických Bijan Sabet, který všem přítomným sdělil jednoduché poselství, a to že stojí na straně Ukrajiny, s přítomnými podporovateli a v závěru zvolal: „Sláva Ukrajině“.

Projekce na budově ministerstva 

Na budově Ministerstva vnitra v tu dobu v šest hodin probíhal videomapping, který ukázal počátek invaze, ale i to, co se po v pádu vojsk na Ukrajině během posledního roku odehrávalo. Po projekci se lidé odebrali k ukrajinské ambasádě kolem ruského zastupitelského úřadu. U ruské ambasády zapichovali ukrajinské vlaječky jako připomínku obětí války.

Na večerním koncertě vystoupil i David Koller, frontman skupiny Lucie.