Příčina byla na první pohled jasná - přetížení. Na návěsu totiž bylo plných šestnáct palet cihel. Ty byly, navzdory všem zákonům fyziky, naloženy nad nejslabším místem návěsu. Navíc, jak se při bližším šetření ukázalo, návěs už podobnou nehodu v minulosti prodělal a místo bylo ošetřeno pouze ledabylým svařením. A aby toho nebylo málo, z jednoho z kol stoupal lehký dým, což přijeli na místo prošetřit hasiči.

Nehoda autobusu a osobního auta na silnici I/35 u Holic
Auto narazilo u Holic do autobusu. Řidička utekla, na místě zůstala jen kabelka

„I přes zjevnou závadu na vozidle se muž za volantem pokoušel dokončit jízdu do místa určení. Na vcelku logickou argumentaci strážníků, že za tahačem už – obrazně řečeno – táhne mrtvou herku, oponoval řidič tím, že by jízdu přece jen dokončil,“ popsal mluvčí městské policie Pardubice Jiří Sejkora.

Jediná možnost

Řidič byl ale stále neoblomný, pojede dál. „Strážníci mu tedy nabídli jedinou zbývající možnost: zákaz jízdy řidiči vystaví Policie ČR a pokud na náměstí nenajde pro své cihly stavební parcelu, nechá je přeložit na nějaké zdravější vozidlo a to polámané si z náměstí nechá odvézt,“ uzavřel mluvčí.