Tragická událost otřásla během státního svátku 28.září obcí Žalhostice na Litoměřicku. O život zde přišel starší muž, který byl zavražděn ve svém domě.

Stařík bydlel sám v drážním domku

Podle informací Deníku se jednalo o devětasedmde­sátiletého muže B.L., který bydlel sám v bývalém drážním domku u přejezdu směrem na Velké Žernoseky. Zavražděného našel kolem jedenácté hodiny známý, který přišel na dvůr sbírat ořechy. Když našel kamaráda mrtvého, spěchal do místního obchodu, aby věc oznámili policii. Na místo přijeli kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Ústí nad Labem.

Případ vyšetřují kriminalisté z Ústí

Policie vzhledem k tomu, že je vražda v začátku vyšetřování, nechtěla celou věc příliš komentovat.

„Informaci o vraždě staršího muže v Žalhosticích mohu potvrdit. Vzhledem k vyšetřování, průběhu a okolnostem případu však policie v současné době nebude poskytovat žádné další informace,“ uvedla v úterý tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje Petra Trypesová.

Kriminalisté a policejní psovodi během odpoledne zajišťovali stopy na místě činu a předvedli k výslechu staršího muže, který zavražděného objevil.

Kamarád nosil muži často obědy

Podle informací z obce se jednalo o kamaráda zavražděného, který muži nosil obědy. Oba muži, bývalí železničáři, byli podle lidí z obce dobrými kamarády, stýkali se často a chodili spolu na pivo.

Za B.L. podle místních chodil občas také jistý bezdomovec.

Zavražděný muž byl nekonfliktní

Kdo muže mohl zavraždit, nikdo neví. Podle starostky obce byl muž nekonfliktní a přátelský. „Byl to bezproblémový starší pán drobné postavy, nechápu, co si na něm kdo chtěl vzít,“ uvedla starostka Žalhostic Alena Vacková.

Kdy mohlo k případu dojít, policie zatím nesdělila. Podle našich informací byl mrtvý muž nalezen v koupelně s bodnou ránou v krku. Dveře koupelny za ním vrah zajistil židlí.