Nejprve nebyly vhodné podmínky pro umělé zasněžování. Když už se na svahu začalo na Silvestra konečně lyžovat, zradila technika.

„Aktuálně se u nás nelyžuje. Porouchala se převodovka na hlavním vleku a zatím není opravená. Děláme, co je v našich silách. V tuto chvíli nemohu říct, kdy vlek pojede. Jakmile to tak bude, hned dáme zprávu na naše internetové stránky,“ řekl ve čtvrtek Blanenskému deníku Rovnost za provozovatele areálu Vlastimil Jílek. Dodal, že pracovníci areálu svah dále zasněžují a upravují dětský park.

Lidské tělo v márnici - Ilustrační foto
Mrtvý na nábřeží? 55letý Slovák. Příčina úmrtí je nejasná, čeká se na pitvu

Tamní ski areál změnil majitele. Před časem ho koupila společnost Mountain Service a do jeho úprav nyní investuje miliony korun. Lyžaři se mohou těšit například na širší sjezdovku, nový vlek, osvětlení a toalety.

„Ze sjezdovky jsme odstranili staré osvětlení a sloupy vysokého napětí. Zainvestovali jsme také do zasněžovací techniky. Díky nové kotvě se nám prakticky ztrojnásobí kapacita lyžařů na svahu. Dřív se tady lyžovalo na šířku asi na třiceti metrech, teď to bude kolem stovky,“ upřesnil Jílek.