Pacienta vypátrala hygienická stanice, když trasovala kontakty u již dříve potvrzeného případu. Nakazil se ještě před tím, než nastoupil k hospitalizaci na interní oddělení ve Šternberku.

„U tohoto pacienta bylo dnes potvrzeno onemocnění způsobemé koronavirem. Byl okamžitě v izolaci a již byl transportován na infekční oddělení prostějovské nemocnice. Jeho stav je dobrý,“ sdělila Deníku Radka Miloševská, mluvčí holdingu Agel, pod který spadá také Nemocnice Šternberk.

Personál interního oddělení, který přišel s tímto pacientem do styku, byl poslán do karantény.

Ilustrační foto
Nakaženým je i lékař z urgentu olomoucké fakultky, v kraji už 21 případů

„Lékaři, sestřičky, ošetřovatelé, Jedná se o jednu stanici, tedy jedno patro,“ uvedla mluvčí. Podle informací Deníku by mělo jít o zhruba desítku osob.

Podle mluvčí není chod oddělení ochromen. Interna funguje nadále.

„Byla přijata standardní opatření a postupujeme podle pokynů hygienické stanice,“ dodala mluvčí.

V Olomouckém kraji bylo v sobotu odpoledne potvrzeno 21 případů onemocnění Covid-19. Nakazil se lékař Oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. Nemocný je v karanténě.

Zaměstnancům, kteří byli s nemocným v kontaktu, byla nařízena karanténa a provedeny odběry. Jedná se o 17 osob. V karanténě jsou také pacienti, s nimiž přišel lékař během dvou směn na urgentním příjmu do kontaktu. Ti také podstoupili odběry a čekají na zprávu z laboratoře.

Koronavirus - Ilustrační foto
Testovat bude v kraji další laboratoř, přibudou i odběrová místa

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník