„Bezva nápad zavřít půlku Krnova. Někdo to asi těžce nedomyslel.“ „Panebože, tak to je masakr projet Krnov. Nebo spíš zázrak.“ „To co se děje na kruhačích, to je na facku,“ je výběr častých reakcí na sociálních sítích.

Vyhlídkové kolo na Moravském náměstí v Brně.
Spor o kolo na Moraváku v Brně: Pouťová atrakce tam nepatří, říkají památkáři

„Do dnešních 11 hodin ještě funguje zastávka u Alberta, následuje přesun na Mikulášskou. Autobus měl pravděpodobně velké zpoždění, protože doprava kolabuje,“ informovalo v pondělí město Krnov o změnách zastávek MHD. Silnice v Krnově opravuje a buduje Ředitelství silnic a dálnic ŘSD, protože cesty 1. třídy jsou majetkem státu. Starosta Krnova Tomáš Hradil má pro současnou situaci pochopení. Vyzval Krnovany, aby se obrnili trpělivostí.

„Místostarosta Pavel Moravec věnoval koordinaci dopravních staveb velké množství času. Účastnil se všech důležitých schůzek, měl řadu připomínek. Byla to neviditelná, mravenčí práce. Řidiči za volantem ji nejspíš nedocení. Uvidí jen to, co je zdržuje. Nebýt pana místostarosty, bylo by to mnohem horší,“ konstatoval starosta Hradil s tím, že by jistě bylo praktičtější, kdyby stát až za rok opravil průtah městem od Opavské, přes Říční okruh a Revoluční až na Bruntálskou.

Vizualizace možného vystavení Slovanské epopeje na krumlovském zámku.
Muchova vnučka: Přesun Slovanské epopeje do Krumlova? Až po opravách zámku

"Nechtěli jsme ale riskovat, že na něj pak nemusí vyjít peníze. Rozhodli jsme se pro „vrabce v hrsti“. S odstupem několika měsíců se ukazuje, že to bylo prozíravé. Bezprostředně poté vypukla koronavirová epidemie, stát se potýká s dramatickým propadem příjmů a nad opravou by visel ještě větší otazník,“ komentoval situaci Tomáš Hradil.

Tolik uzavírek, omezení a semaforů současně Krnované už dlouho nepamatují.Zdroj: MěÚ Krnov

Tolik uzavírek, omezení a semaforů současně Krnované už dlouho nepamatují.