V hlavní roli se představí Ondřej Sokol, dále potom David Novotný, Martin Hofmann, Petra Hřebíčková a další. Filmový kostým si oblékla také spolumajitelka motorestu, Iveta Šimková z Hořátve. V seriálu si rovnou zahrála epizodní roli obsluhy. 

Autorem příběhu je Miro Šifra, mladý slovenský scénárista. Příběh je fiktivní, ale obsahuje některé skutečnosti z přelomu let 92 a 93, kdy se rozpadal stát. V příběhu figurují i některé skutečné osobnosti, například poslední šéf STB. 

Divocí koně jsou zvyklí pást se i v zimě.
Divocí koně z Milovic poputují do dalších rezervací

„Je to zajímavý příběh, který ukazuje, jakým způsobem docházelo k propojování bývalých bezpečnostních složek a nově vznikajícího organizovaného zločinu. Ale je to příběh originální, tragikomický. Titulní postava, Redl, je hodně ambivalentní, chce jednoznačně pomoc druhému člověku, ale na jeho cestě dobrého úmyslu způsobí spoustu zlých věcí a dokonce postupně zločince propojuje. Víc ale nechci prozrazovat, příběh stojí na mnoha překvapeních,“ říká o seriálu sám režisér Hřebejk.

Jak říká, sám období 90. let dost prožíval, ovšem v jiných kruzích a společenských vrstvách. „Je to pro mě tedy zároveň návrat a nový žánr, který jsem dříve nedělal. Není to klasická detektivka, je to spíš psychologický thriller s groteskními prvky. Je to nervy drásající, ale jsou tam i paradoxní situace, kterým se člověk směje,“ dodává režisér.

Seriál bude mít čtyři díly a v televizi se objeví pravděpodobně koncem roku před Vánoci. 

Ilustrační foto.
Za porušení protikuřáckého zákona hygienici v kraji vybrali dvacet tisíc
Muzeum v Jílovém obohatila nová výstava o trampech.
Muzeum přibližuje život v pravěku trampingu i v pravěku skutečném

Zuzana Pelantová