Policisté z územního odboru Frýdek Místek ve spolupráci s policisty ze speciální pořádkové jednotky kontrolovali dodržování mimořádných opatření a všimli si, že v jedné z restaurací na Frýdeckomístecku se svítí a ve vnitřních prostorech se pohybují osoby.

Vstoupili tedy dovnitř a v jedné z místností restaurace se nacházely kromě provozovatele další tři osoby, které konzumovaly alkohol. Přestupek oznámili správnímu orgánu k projednání. Dále přítomné osoby neměly ochranu dýchacích cest. Policisté vše zadokumentovali a přestupkové jednání i těchto osob oznámili správnímu orgánu.

Již několik let mohou turisté v podhůří Lysé hory a Smrku narazit na symbol barevné hlavy medvídka. Jsou jím značeny stezky Po medvědích tlapkách, které vedou po loukách, lesích a vesnicemi v oblasti Ostravice, Malenovic, Čeladné a Nové Vsi.
Vydejte se s liškou po oranžových medvědích tlapkách

Za prvních deset dnů měsíce listopadu policisté v Moravskoslezském kraji v rámci běžného výkonu služby provedli přes 7600 kontrol dodržování mimořádných opatření a zjistili přes 1000 přestupků. Polovinu přestupků řešili policisté v příkazním řízení na místě uložením pokuty a několik desítek přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Čtyři stovky přestupků policisté vyřešili domluvou.