Slovo útěk nalezneme i v další podobě svátečního dne. Hlídka městských strážníků totiž při kontrole boleslavské Nádražní ulice zjistila, že jeden z nezodpovědných prodejců ryb zde obyvatelům města zanechal veskrze nechutný vánoční dárek v době biologického odpadu po zpracování vánočních kaprů. „Úklid zajistila firma Compag a protiprávním jednáním prodejce se bude zabývat správní orgán,“ řekl Tomáš Kypta, ředitel mladoboleslavské městské policie.

Boleslavští městští strážníci zaznamenali blížící se svátky už od pátku minulého týdne, kdy museli některé spoluobčany doslova sbírat z chodníků a silnic v míře větší než obvyklé. V sobotu dopoledne vyrazila hlídka do ulice U Stadionu, kde ležel místní bezdomovec pod vlivem alkoholu se zraněním na hlavě. Přivolaná záchranka muže převezla k dalšímu ošetření do Klaudiánovy nemocnice. O několik hodin později se hlídka do této ulice vrátila znovu, tentokrát k ležící ženě v podnapilém stavu. Ta po probuzení naštěstí místo bez zranění opustila. A do třetice sobotní výjezd, tentokrát na autobusové nádraží, kde v čekárně ležel na zemi muž. V tomto případě ale policisté zjistili, že jde o jednoho z místních občanů, který usnul únavou. Po probuzení muž odešel domů.

Ilustrační foto
Během Vánoc nehořely jen stromečky. Často také kontejnery



„Na Štědrý den po páté hodině odpolední oznámila žena z náměstí Republiky, že před jednou místní prodejnou leží na chodníku nějaký muž. Dále uvedla, že muž se zde nachází delší dobu a pravděpodobně je v podnapilém stavu,“ uvedl ředitel městské policie. Vyslaná hlídka na místě zjistila již sedícího muže, místního bezdomovce, který byl opravdu pod vlivem alkoholu, což sám také uvedl.

V náplni práce městských strážníků bylo o letošním Štědrém dnu také rozvážení vánočního občerstvení po domovech důchodců. Balíčky s bramborovým salátem, kuřecím, vepřovým a rybím řízkem strážníci během svátečního dopoledne rozvezli do Azylového domu pro matky s dětmi v Nádražní ulici, do Pečovatelského domu Na Radouči, Domu s pečovatelskou službou u Penzionu, do Fokusu v Tovačovského ulici a do domovů důchodců v Sadové ulici a v Havlíčkově ulici.

Dále vypomohli tímto způsobem i seniorům ve Farní Charitě Nymburk, Azylovém domě Mělník a azylovému středisku Naděje. „Jsme rádi, že jsme tímto způsobem přispěli našim spoluobčanům k vánoční atmosféře,“ podotkl ředitel městské police Tomáš Kypta.

Záchranka. Ilustrační foto.
Vánoce z pohledu záchranářů? Vlastně celkem všední
Adventní trhy skončily charitativní večeří Mladá Boleslav
OBRAZEM: Adventní trhy skončily charitativní večeří