Sestřička Helena Frömlová ji držela v náručí za tři minuty, vzápětí zcela novorozenou holčičku ještě s pupečníkem poprvé ošetřil MUDr. Petr Lyer.

„Holčičku jsem pojmenoval Melitta! Jistě se ptáte, proč tak nezvyklé jméno. Jmenovala se tak moje teta, jež před půl stoletím chodila na procházky se svou vnučkou Janou v doprovodu advokáta JUDr. Jana Horného, dědečka MUDr. Tomáše Fialy, ředitele Nemocnice Strakonice.

Malý Tomáš Fiala byl členem jejich milostného vztahu - čtyřúhelníku. Nevěříte? Zeptejte se ředitele,“ říká s nadsázkou sobě vlastní zakladatel baby boxů v ČR Ludvík Hess.

Doktor Lyer mu telefonicky potvrdil, že hodinku stará holčička je zdravá, pupečník měla stisknutý žlutým kolíčkem na prádlo, což tu ještě nebylo, zabalená ve dvou tlustých dekách, ale jinak nahá.

Nebezpečný přechod pro chodce v ulici Ječná - Šťepánská.
Nejnebezpečnější přechod v metropoli? Najdete ho v Praze 2

Zavedený signalizační systém strakonické nemocnice krátce na to také upozornil vrchní sestru dětského oddělení Hanu Furišovou, že je v babyboxu uložené dítě. "Pocity mám smíšené, jsem ráda, že je holčička zdravá, ale je mi současně líto, že byla její maminka donucena k takového řešení," dodala Hana Furišová.

Jedná se již o druhé strakonické děťátko z babyboxu. V pátek 7. října 2011 ve 12.47 hodin se rozezvučela signalizace, že babybox je otevřený. Sestry v něm našly zdravého chlapce. Zatím poslední dítě odložené do babyboxu na jihu Čechy byla v červenci zdravá holčička. Tu někdo odložil do babyboxu v Jindřichově Hradci.

V Jindřichově Hradci je v provozu nový moderní babybox.
V hradeckém babyboxu našli zdravou holčičku