Podle zasahujících zdravotníků nebylo muži pomoci. „Utrpěl velmi vážná devastující zranění, kterým na místě podlehl. Lékař mohl pouze konstatovat smrt,“ potvrdil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Střet s chodcem oznámil zdravotníkům strojvedoucí vlaku, následně se o ní dozvěděli také policisté. Ti okolnosti nehody vyšetřují. „Podle výpovědi strojvedoucího přecházelo v době příjezdu soupravy přejezd více lidí. Neodradilo je ani troubení,“ kroutila hlavou vsetínská policejní mluvčí Ludmila Brousilová.

Ostatní uskočili

Všichni hazardéři ale stačili před vlakem však uskočit až na jediného, který za nerozvážnost zaplatil nejvyšší cenu. Podle nepotvrzených informací měl zemřelý problémy se zrakem, což mohlo přispět k tragickému konci. „Policistům se nepodařilo zajistit více svědků události. Všichni raději místo hned opustili,“ doplnila Brousilová.

Tragická nehoda je za měsíc červen už třetí, která se odehrála na železničním přejezdu. V první polovině měsíce narazila souprava do osobního vozu na přejezdu v Brankách. Při nehodě zemřel čtrnáctiletý mladík. Ve Valašském Meziříčí zase vlak srazil devítiletého chlapce, který ale střet se štěstím přežil.