Hlásič tam zatím bude do konce června. „Chodce hlásič upozorní na přijíždějící tramvajové vozidlo, které je osazené vysílacím zařízením, to znamená tramvaje na lince 4. V tomto případě zvukový i vizuální signál vysílá hlásič umístěný na dopravní značce. Funkce tedy není vázaná na mobilní aplikaci,“ vysvětlil generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Znojemští před registrací znaku změnili jeho podobu, podle historických podkladů. Na snímku je nový návrh znaku.
Žlutá či bílá? Historici se přou o znojemskou orlici na městském znaku

Aplikace Pozor tramvaj! signálem v mobilu upozorňuje chodce na projíždějící vůz. Dopravní podnik aplikaci testuje na lince číslo 4. Vysílacím zařízením Safe je vybaveno aktuálně dvaadvacet tramvají, které na lince jezdí. Jedná se o malé krabičky o velikosti dlaně, které vysílají signál do mobilních telefonů.

Testovací provoz

„Na základě podnětů od uživatelů aplikace jsme některé funkcionality doplnili. Většinou byla zpětná vazba pozitivní, ale například uživatelé, kteří bydlí u trasy tramvajové linky číslo 4, uváděli, že by ocenili možnost vypnutí aplikace na noc. Tato funkce je tedy jednou z novinek,“ řekl ředitel společnosti Safe Public Transport, která aplikaci vyvinula, Lukáš Rajsner.

Asi desetičlenné husí hejno zastavilo dopravu v Rychvaldu.
OBRAZEM: Husy u Ostravy zastavily dopravu. Celé hejno vyrazilo na procházku

Testovací provoz potrvá do konce června, v polovině července bude mít dopravce k dispozici vyhodnocení fungování aplikace a statistiky. Pokud se rozhodne aplikaci po testovacím provozu rozšířit, dojde k jejímu přejmenování pro region Brno na Pozor šalina!.