Do kurzu řidiče tramvají se přihlásil před třemi lety. „Bylo to těsně než vypukl kovid, protože mě baví řízení a navíc jsem si chtěl vyčistit hlavu od neustálého analyzování v práci. Navíc to byla dobrá výmluva, jak se v kovidu dostat ven mezi lidi, když se nikam nemohlo,“ směje se mladý řidič.

Jako brigádník jezdí na několika tramvajových linkách. Směny si vybírá na internetové burze služeb. „V pracovním portále vidím zhruba na čtrnáct dní dopředu, které služby nejsou obsazené, jaká je to linka a kde a v kolik začínám a končím. Většinou se jedná o sedmi až dvanáctihodinové směny. Po provedení rezervace mi výpravčí službu přidělí a jdu jezdit,“ svěřuje se brigádník.

Autobus firmy BusLine.
Bude na Pardubicku konečně dostatek šoférů? Vyloučen není ukrajinský ženský pluk

Od začátku kurzu natáčí na kameru do auta videa z tramvají pro rodinu a přátelé. „Postupně videa sledovalo stále více lidí, tak jsem začal tvořit dva druhy. Buď natáčím zhruba desetiminutové kompilace, což jsou sestřihy zážitků a situací, které se mi při řízení staly za poslední měsíc nebo natáčím delší záběry nějaké linky z konečné na konečnou a vykládám k tomu komentář. Tato videa jsou oblíbená hlavně u šotoušů neboli fanoušků veřejné dopravy,“ vysvětluje Brňan.

Sebevrazi na kolejích

Jeho tvorbu aktuálně sledují tisíce lidí. „Mám šest tisíc sedm set odběratelů. Zatím jsem natočil šestatřicet jízd v kabině s komentářem a osmnáct kompilací, které jsou náročné na sestříhání, vyretušování registračních značek aut a obličejů, abych s tím neměl problém, když to zveřejním,“ říká autor.

Řidiče nejsledovanější video se 126 tisíci zhlédnutími nese název Sebevrazi na kolejích. „Je to o tom, jak mi chodci skáčou před šalinu, ale také cyklisté. Asi nejhorší úsek je v okolí hlavního vlakového nádraží, ale vždycky mě někdo někde překvapí. Nedávno jsem navíc natočil zajímavost o tom, jak začíná služba na šalině od příchodu do vozovny až po kontrolu vozidla, že je způsobilé k jízdě,“ vyjmenovává řidič.

Stavba nové logistické centra společnosti Amazon, 14. dubna 2022 v Kojetíně.
OBRAZEM: Zaměstná až dva tisíce lidí. Prohlédněte si stavbu Amazonu v Kojetíně

Videi navíc upozorňuje na problémy v městské hromadné dopravě. Trápí ho především noční zastavování tramvají na semaforech. „Každé rozjíždění šaliny je drahé, protože je těžká a bere hodně energie. Stojí zhruba šest korun. Kdyby byly semafory v noci vypnuté a my se řídili značkami, tak dopravní podnik ušetří miliony ročně, proto jsme s některými kolegy vytvořili petici, aby se zrychlila jízda vozů městské hromadné dopravy,“ tvrdí mladík.

Ve volném čase vozí uprchlé Ukrajince z asistenčního centra pomoci na brněnském výstavišti na ubytování. „Jako člen dobrovolných hasičů mám k dispozici devítimístnou dodávku, takže když je potřeba tak pomáhám s jejich rozvozem. Většinou jezdím na různá místa po Brně, asi nejdále jsem byl v Mikulově na Břeclavsku,“ sděluje dobrovolník.