Následně také ve středu přes portál Potraviny na pranýři informovala o uzavření části provozovny, a to od pátku čtrnáctého dubna. „Nedalo se vyloučit riziko kontaminace potravin,“ shrnul referent inspekce Marek Bartík. Upozornil zejména na výskyt plísní, což je patrné i z fotodokumentace. A také to, že zásobní nádoby nebyly udržované v adekvátní hygienickém stavu.

Jednatel vinařství Oldřich Michlovský se nechtěl k závěrům inspekce vyjadřovat. „Nebudu vám to komentovat. Byl jste někdy ve vinařském sklepě? A všiml jste si tam někdy, že je na některých cihlách plíseň?“ reagoval jednatel.
Jak doplnil referent inspekce, obvykle bývá v zájmu provozovatele a jeho podnikání sjednat nápravu co nejdříve.
Fotodokumentace Státní zemědělská a potravinářská inspekce z kontroly v rakvickém vinařství
„Státní zemědělská a potravinářská inspekce se v tomto ohledu snaží vyhovět. Ve chvíli, kdy provozovatel sjedná nápravu a odstraní hygienické nedostatky, může kontaktovat naši inspekci. Na základě čehož je provedena opakovaná kontrola. Pokud prokáže, že zjištěné nedostatky byly napraveny, tak můžeme zákaz užívaní prostor uvolnit,“ vysvětlil Bartík s tím, že správní řízení o uložení pokuty se ale neukončuje souběžně s uvolněním zákazu užívání prostor.