Podobně hovořil bývalý krajský radní Jiří Němec. „Pavel Balík byl v naší straně významnou postavou. I mně hodně pomohl v mých politických počátcích,“ vzpomněl Němec. Dlouholetou práci zesnulého pro město ocenil nynější starosta Vlastimil Gabrhel. „Je to velice smutná zpráva a chtěl bych za město Znojmo poděkovat za spoustu práce pro naše město a kraj a rodině vyjádřit upřímnou soustrast. Odešla velká osobnost města,“ řekl první muž Znojma. Na znojemské radnici vlaje od středečního rána smuteční prapor.

Ilustrační foto.
Spotřeba moravských vín v Číně narůstá. Největší zájem je o André a Frankovku


Na zesnulého vzpomněl i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek. „Udělal mnoho pro Znojmo, Znojemsko i Jihomoravský kraj. A i když jsme jsme v politice soupeřili o voličské hlasy,nikdy jsme nebyli nepřátelé a lidsky si troufnu napsat, že jsme byli kamarádi. Moc mne mrzí, že už nezažiji jeho břitký humor ani jeho nadhled a moudrost,“ napsal na svůj facebookový profil Hašek.


Pavel Balík působil v politice od devadesátých let. Ve volbách v roce 1992 byl na kandidátce občanských demokratů zvolen poslancem posledního Federálního shromáždění. Od roku 1994 stál dvanáct let v čele Znojma jako jeho starosta, dvě další období byl místostarostou. Od roku 2004 byl také dvě období krajským zastupitelem, poslední tři roky tehdy pracoval jako krajský radní pro kulturu.

Prehistorický park ve Chvalovicích.
Chvalovice koupí dinopark. Vedení obce zvažuje, že jej nechá zbourat