Slzotvorný sprej a poté dokonce i nůž použila k nepochopitelnému útoku žena, která ve stanici pražského metra Karlovo náměstí napadla revizora. Osmadvacetiletá cestující se tak v úterý před polednem chtěla vyhnout přepravní kontrole. Poté, co kontrolorovi stříkla kasrem do očí, se pokusila zmizet i se svým 31letým manželem. Útěk se jim ale nezdařil. Revizor dvojici dostihl, muže zadržel a přivolal policii.

To však ještě zdaleka nebyl konec dramatu. Jak ve středu připomněla Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie, bojovná pasažérka začala být ještě mnohem agresivnější. „Při čekání na příjezd hlídky policie žena vytáhla nůž a začala revizora ohrožovat. Na pomoc svému kolegovi přispěchal druhý člen přepravní kontroly, na kterého žena rovněž útočila,“ uvedla Rösslerová, podle jejíchž slov dotyčná nůž schovala až po domluvách kolemjdoucích.

Výtržnici i s partnerem posléze policisté zadrželi a předali kriminalistům. „Dvojice skončila v policejní cele,“ uzavřela Rösslerová s dodatkem, že za trestný čin výtržnictví a pokus těžkého ublížení na zdraví je nyní ve hře trest odnětí svobody až na deset let.

Čtěte také:
Černý pasažér vytáhl na revizory nůž
Cestující zaplatili za pokuty 112 milionů korun