Právě na tento nedostatek na sportovišti za necelých sto čtyřicet milionů korun upozorňovali někteří návštěvníci. Deník Rovnost o případu několikrát informoval. „Někde se asi stala chyba, jinak si to neumím vysvětlit. Spíše se divím tomu, že si to nikdo nepohlídal, když už to stálo tolik milionů. Teď do toho musejí investovat znovu,“ řekla například Vyškovanka Andrea Křížková.

To, že už v prvním roce má nový stadion problémy, nechápe ani Radek Vrábel. „Vždyť to přece musel někdo vědět předem. Navíc to někdo zkolaudoval. Tomu nerozumím už vůbec,“ vyjádřil se Vrábel. Doufá, že po opravě bude vše v pořádku. „Snad už se tentokrát nic nepokazí, to už by bylo vážně na pováženou,“ dodal muž.

Plánovaná odstávka stadionu začala v neděli, nyní je zavřený. „Posunutí mantinelů zajistí firma, která jej stavěla. A zaplatí také náklady na opravu,“ přiblížil mluvčí vyškovské radnice Michal Kočí.

Opravy na Smetanově nábřeží ve Vyškově jsou u konce.
Opravy Smetanova nábřeží? Konečně klid. Na silnici přibyly zpomalovací prahy

Stavbu měla na starosti společnost Zimní stadion Vyškov, která je za odchylku kluziště odpovědná. „Posuneme jen jednu část mantinelů, a to o osmadvacet milimetrů. Momentálně dělníci vyvážejí led, na konci tohoto týdne chceme plochu natřít a zase jí zamrazit. Schnout bude asi jeden den,“ přiblížil člen představenstva firmy Tomáš Halas.

Podle něj na příští týden už je na stadionu naplánovaný běžný program. „Počítám s tím, že odstávka potrvá přibližně týden. Pracovníci ale říkají, že to stihnou za pět, tak uvidíme. I kdyby se to protáhlo, udělat to musíme,“ doplnil Halas. Na kolik peněz oprava vyjde, neupřesnil. Chyba vznikla už při montáži plochy.

Podle Českého svazu ledního hokeje je minimální šířka ledové plochy pětadvacet metrů. Ve Vyškově v současné době profesionální hokejový klub nepůsobí.

Farma Bolka Polívky v Olšanech dál chátrá, nikdo o ní nemá zájem.
Farma Bolka Polívky možná ožije. Zájemci stále jsou