Stanislav Smékal z Rýmařova žil se ženou a dětmi v domku, do nějž si nevlastní dcera vodila kamarádku ze školy. Šlo o psychicky i tělesně postiženou dívku, kterou dcera znala ze školy. Vloni zůstal Stanislav Smékal poprvé v životě s postiženou dívkou sám. Vtáhl ji do svého kumbálu v přízemí a tam znásilnil.

Dívce sundal tepláky a kalhotky, sám se obnažil celý a přilehnul k ní. Co všechno proběhlo, to postižená dívka popsala policistům na panenkách holčičky a chlapečka. Když se na dívce Stanislav Smékal pohlavně ukájel, plakala. Znalecký posudek potvrdil, že jde o muže, jemuž jsou objektem sexuální touhy holčičky mezi desíti a dvanácti roky. Přitahuje ho jejich dětská psychika. Proto pro něj byla atraktivní i postižená, vloni v době činu patnáctiletá kamarádka dcery.

Heterosexuální pedofil

Znalci potvrdili, že v případě Stanislava Smékala se jedná o heterosexuálního pedofila, jenž se zaměřuje výhradně na pohlavně nedospělé osoby. Dospělé ženy nepreferuje. Bývalá manželka byla pro něj jen náhražkový sexuální objekt. Znásilněná holčička s postižením se jeho chtíči odpovídajícím způsobem bránit nemohla. Smékal v ní navíc vyvolal dojem, že se jedná o běžnou dětskou hru.

Byla to matka postižené, která dceru se Smékalem v kutlochu vyhmátla. Dlouho jí nikdo neotvíral. Až po pěti minutách zvonění a bouchání vyběhla holčička ven a křečovitě se chytila mámy. Matka při večerním koupání zjistila, že se muselo stát něco hodně ošklivého. Od toto dne se holčička stala plačtivou a zamlklou.

Ústavní léčba

Obhájce Stanislava Smékala přišel s verzí, že se na jeho klienta domluvila rodina postižené dívky. Uvedl, že dítě k výpovědi rodina a známí navedli, a žádal pro Smékala zproštění žaloby. Smékal měl pedofilní sklony už před lety. Byl odsouzen za pohlavní zneužívání, dostal nařízenou ústavní psychiatrickou sexuální léčbu.

Protože se osvědčil, soud už k dřívějšímu odsouzení nepřihlížel. Přihlédl ale k faktu, že se momentálně stará o dvě děti mladší osmnácti let. Pedofilovi, který momentálně nemá přítelkyni a je nejspíš rizikem pro malé holčičky, vyměřil soud dvouleté vězení s tříletou podmínkou a ochrannou léčbu. Přitom mu hrozilo až deset let vězení.