V drama se šťastným koncem se pro 26letého vážně nemocného mladíka z Odolenova nedaleko Hrádku u Sušice změnila čtvrteční večerní vycházka s jezevčíkem Maxíkem. Oba se ztratili v lese a nedokázali najít cestu zpět. Najít se je podařilo až po téměř 24 hodinách. Naštěstí jsou oba v pořádku.

Muž se se psem vydal ven ve čtvrtek v půl osmé večer. Při odchodu z domova měl na sobě jen flanelovou košili s bílohnědými proužky, modré tepláky a pantofle. Jenže se nevrátil, a tak ho začala rodina hledat. Když se jí to nedařilo, obrátila se v pátek se žádostí o pomoc na policii, která zorganizovala rozsáhlou pátrací akci. Ztracený muž byl totiž ve vážném nebezpečí. „Měl by užívat pravidelně léky, v opačném případě by mohl být ohrožen na svém zdraví nebo i životě,“ informovala v pátek odpoledne krajská policejní mluvčí Martina Zoubková.

Psovod i vrtulník

Do terénu se tak vydaly téměř dvě desítky policistů, nasazen byl i psovod a povolán byl policejní vrtulník s termovizí. Zhruba po dvou hodinách slavili muži v uniformách úspěch. „Ztracený muž byl nalezen zhruba 1,5 kilometru od obce Odolenov v lesním porostu směrem na Hrádek.

Zřejmě zabloudil a nedokázal trefit zpět domů. Spolu se psem tak strávil noc a téměř celý den v lese, přesto je v pořádku. Nepotřeboval ani ošetření a mohl být předán rodičům,“ řekl Deníku na místě policejní velitel zásahu Josef Smáha.