Celiakie je chronické onemocnění s genetickým původem. Těžko vzniku předcházet a ještě hůře onemocnění léčit. Jedná se o neschopnost organismu zpracovat lepek. Lepek je směs bílkovin tvořící základ veškerého pšeničného pečiva a nejen toho. Lidé trpící celiakií se musí vyhýbat běžným uzeninám, těstovinám, pivu či omáčkám, jelikož i zde se lepek vyskytuje. Obdobný problém řeší dnes a denně diabetici. Diabetes mellitus, či cukrovka, je jedním z nejrozšířenějších civilizačních onemocnění. Opět se jedná o metabolickou poruchu, kdy postižený není schopen správně zpracovávat sacharidy přijímané z potravy. Při porušování či dlouhodobém ignorování nutných opatření může dojít až k poškození některých tkání.
Dříve, než se člověk vypraví brouzdat mezi regály se zvláštní výživou, je vhodné načerpat alespoň základní informace o celé problematice. Snadno se tak vyhnete zběsilým nákupům naprosto nevhodných potravin. Uceleným zdrojem srozumitelných a pravdivých informací je například webový portál www.celidia.cz . Tento portál byl založen specialisty na dietologii, sport a zdravý životní styl jako odezva na stále stoupající poptávku po bezlepkových potravinách, zdravé výživě, potravinách pro diabetiky a potřebných informacích. Zákazníci najdou na webu kompletní sortiment „svých" potravin, včetně rad, tipů, výživového poradenství, receptů a dalších zajímavých informací. Zároveň CELIDIA respektuje a podporuje trend zdravé výživy. Portál obsahuje kromě speciálních potravin určeným pro zvláštní výživu i ucelený sortiment potravin pro zdravý životní styl.

To už si nikdy nedám palačinky?
Základní chybou diabetiků či celiaků „začátečníků" je domněnka, že musí zcela zavrhnout určité druhy jídel. CELIDIA vysvětluje a učí své zákazníky, jak se nevzdat oblíbeného pokrmu, ale naučit se nahradit „špatnou" surovinou tou pravou. Při celiakii to znamená například běžnou hladkou mouku v palačinkách nahradit moukou amarantovou, na bábovku lze použít mouku jáhlovou a pohankovou a podobně. Diabetici zde naleznou mnoho bezvadných typů na zdravé moučníky, sušenky či vánoční cukroví, kde je kladen důraz na snížení glykemického indexu. Samozřejmě jsou zde recepty na hlavní jídla včetně doporučení, jaké přílohy volit.

Portál CELIDIA je zde zkrátka pro všechny, kteří se zajímají o zdravý životní styl či se teprve rozhodují, jak svou aktuální kondici změnit.
Více informací: www.celidia.cz

KOMERČNÍ PREZENTACE