Navíc po něm můžete také zhubnout. Více informací nejen o fenyklu najdete na www.jakvkuchyni.cz.


Fenyklové recepty:

Grilovaný fenykl

Na plátky nakrájený fenykl zabalte do alobalu s nakrájenou červenou cibulí, jemně pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte. Pak už stačí jen dát na gril. Grilovaný fenykl chutná skvěle jako příloha k rybám a drůbežímu masu, doporučujeme posypat čerstvými bylinkami.

Osvěžující jarní fenyklový salát

Smíchejte nakrájený fenykl s na kostky nakrájenou hruškou, ředkvičkou a estragonovými lístky. Pokapejte olivovým olejem, šťávou z citronu a pomeranče. Jemně osolte a dochuťte dle libosti.

Tip: Pokud použijete fenykl do salátu, je dobré ho nakrájet na velmi tenké plátky, které ještě předtím naložíme zhruba na 15 minut do zálivky ze soli a citronové šťávy.

Fenyklovo rajčatová polévka

Budeme potřebovat:

2 hlízy fenyklu nakrájeného na plátky
60 g másla
2 červené cibule
2 stroužky česneku
2 kg rajčat nebo 4 plechovky
700 ml zeleninového vývaru

V pánvi rozpusťte 2/3 másla a na něm opečte 2/3 fenyklu s cibulkou a česnekem. Přidejte rajčata a vařte zhruba 20 minut. Následně směs rozmixujte ponorným mixérem, případně protlačte ještě přes sítko. Na druhé pánvi opražte zbytek másla, česnek a najemno nakrájený fenykl do zlatohněda. Do rozmixované polévky přidejte vývar a opečený fenykl s česnekem. Ještě zhruba 5 minut povařte. Na ozdobu můžete použít zelenou fenyklovou nať.

KOMERČNÍ PREZENTACE