Plánovaný termín dokončení stavby závodu o velikosti 7500 m² je stanoven na červen 2015. Předpokládaná roční produkce stavebního a nábytkového skla by měla dosáhnout 6000 tun plochého skla. V horizontu třech let firma vytvoří až 70 nových pracovních míst jak pro řadové zaměstnance, tak i zkušené manažery. Přesunem části výroby dojde k uvolnění výrobních kapacit v Kaplici a společnost ISOTHERM tak bude moci přijímat i zakázky, které dosud musela kvůli nedostačující kapacitě odmítat. Tím bude zajištěn stálý odbyt již od počátku fungování nově vzniklé firmy.

Zleva: Ing. Luboš Valehrach, MBA (starosta Lázně Toušeň), Ing. František Nečas (Oberbank AG), Pavel Smolík a Daniel Schmidinger (majitelé firmy ISOTHERM LT).


Výrobní závod v Lázních Toušeň se zaměří především na sériovou výrobu opracovaných, bezpečnostních a později i izolačních skel. Dalším stěžejním typem produkce budou tzv. projektové zakázky. Většinou se jedná o velké jednorázové akce, např. fasády budov apod. Zatímco stavebnictví zaznamenalo v posledních letech citelný propad, podíl skla v této oblasti již několik let roste. Jedná se tedy o obor s perspektivní budoucností.

Položení základního kamene nového výrobního závodu ISOTHERM LT.


Firma ISOTHERM s.r.o. dodává více než 50 % své produkce na západní trhy. Používá technologii na špičkové úrovni s vysokým prvkem automatizace a tím se řadí mezi přední výrobce opracovaných skel. Nejmodernější technologie bude samozřejmě využívat i ve svém středočeském závodě a v souladu s politikou společnosti bude vyrábět produkty s důrazem kladeným na kvalitu. Na evropském trhu se firma pohybuje již přes dvacet let, a tak lze očekávat, že zásluhou vlastních osvědčených postupů při výrobě bude i sesterská firma v Lázních Toušeň vysoce produktivní a bude schopna požadavky svých zákazníků v plné míře uspokojit.

Zleva: Daniel Schmidinger a Pavel Smolík (majitelé firmy ISOTHERM LT).

Společnost ISOTHERM s.r.o. zná velmi dobře tržní prostředí a většina jejích strategických plánů vychází právě z těchto znalostí. Jistě je využije i nově založená společnost, která bude mít před ostatními začínajícími podniky významnou konkurenční výhodu. Díky majitelům společnosti, kteří mají dlouholeté zkušenosti s vedením firmy stejného typu a vytvořeným obchodním kontaktům, lze předpokládat úspěšné uvedení ISOTHERMU LT na tuzemský i zahraniční trh. ISOTHERM LT s.r.o má tedy výborné a prosperity plné vyhlídky.

David Dědič (výrobní ředitel ISOTHERM LT).

Zdroj: Youtube

Více na www.isotherm.cz .

KOMERČNÍ PREZENTACE