Krabičková dieta nabízí vyvážený jídelníček, pestrou stravu a v případě, že dáte přednost před domácí přípravou profesionálním dodavatelům, ušetří vám čas věnovaný přípravě pokrmů. Jak si správně krabičkovou dietu vybrat? Na to vše odpoví Ing. Iva Veselá, nutriční specialistka ze společnosti Food Life. 

Nutriční specialista ing. Iva Veselá

Na základě kvalitativního výzkumu mezi ženami a muži mezi 30-50 lety, byly nejlépe vyhodnoceny tyto společnosti: DIETAVKRABICCE.CZ 

Výhody krabičkové diety

Jedná se o stravování připravené odborníky a je založené na zdravé a vyvážené stravě. Krabičková dieta spočívá na principu minimálního úsilí, jak bez hladovění získat lepší postavu, upevnit své zdraví a cítit se lépe. 

Předností krabičkové diety je zdravá, chutná a vyvážená strava sestavené odborníky. Navíc ušetříte čas, který byste strávili nakupováním a přípravou pokrmů, nebo stravováním v restauraci či jídelně a nemusíte se starat o obsah kalorií, cukrů, vitamínů a dalších složek.

Nízká cena nehraje roli

Při výběru dodavatelské firmy se nezaměřujte jen na cenu, ale posuzujte i další kritéria. U nejnižší ceny obvykle hrozí riziko menší kvality. Pokud chcete používat krabičkovou dietu delší čas, zvažujte ještě pečlivěji.
Do společnosti zavolejte a zeptejte se na vše, co Vás zajímá

Před rozhodnutím je dobré nejprve se podívat na webové stránky, které jsou první vizitkou firmy. Dobré je také zavolat i zeptat se na vše, co vás zajímá. Ze způsobu odpovědi se dá hodně usuzovat.

Záštita nutričního speciality

K nejdůležitějším otázkám patří schopnost doporučení správného energetického příjmu. Ideální je možná osobní konzultace s nutričním specialistou. Měli byste mít možnost znát jídelníček předem, složení jídel, nutriční hodnotu každého jídla, kdo jídlo sestavuje a zda má tento člověk odpovídající vzdělání.

Kde se krabičky připravují?

Určitě je potřeba zkontrolovat, zda má společnost vlastní výrobnu a zda na stránkách uvádějí její adresu. Vyhnete se tak tomu, že jsou krabičky připravovány neodborně, například v nějakém nevyhovujícím prostoru, případně v rámci jiného hotelového nebo restauračního provozu bez řádné kontroly a dohledu orgánů jako jsou Hygienická stanice nebo Státní veterinární kontrola. Aby byla krabičková dieta čerstvá, musí být připravována každý den, existují i společnosti, které nabízejí mraženou stravu, kde se bohužel již o čerstvou stravu nejedná.

Hygiena rozvozu
Důležitým měřítkem při výběru krabičkové diety je hygiena rozvozu, zda má firma chladící auta nebo alespoň termoboxy, aby se nepřerušil chladící řetězec a nedošlo k mikrobiologickému znehodnocení jídla. Většina společností svým klientům nabízí možnost osobního odběru krabičkové diety, stejně i tam je hygiena velice důležitá. Krabičková dieta musí být uchovávána v lednicích, kde nesmí teplota přesáhnout 6°C.

Dieta v krabičce