Pro zdravější pečení!

Společnost PRO-BIO pro vás vybrala několik tipů na zdravější pečení. Díky těmto produktům dodáte tělu potřebné živiny, o které se většinou o Vánocích zbytečně připravujeme. Potraviny označené logem BIO pocházejí z tzv. ekologického zemědělství a jsou zpracovávány takovým způsobem, aby byla zachována jejich přirozená chuť a nutriční hodnota.

6 tipů společnosti PRO-BIO pro zdravější vánoční pečení:

• Ke klasické bílé pšeničné mouce, přidejte do vašich těst část mouky celozrnné špaldové BIOHARMONIE. Stačí nahradit 1/3 a pečivo tím získá příjemnou oříškovou vůni a chuť a vaše tělo obohatíte cennými živinami.
• Ke kypření používejte přírodní kypřicí prášek Amylon bez fosfátů tzv. vinný kámen. Má perfektní kypřící vlastnosti.
• Dopřejte si vanilkový cukr Amylon z pravé vanilky. Poznáte ho podle malých černých teček a silné vanilkové vůně.
• Nejen cukrem se dá sladit. Bílý řepný cukr bez melasy zbytečně ochuzuje naše tělo o minerální látky a nedodává mu nic potřebného. Slaďte medem, javorovým nebo agávovým sirupem BIOLINIE, sušeným ovocem či tmavým třtinovým cukrem BIOHARMONIE s obsahem melasy.
• Mléko ve vánočních těstech zkuste nahradit obilninovým nápojem ISOLA BIO. Například lehce nasládlý rýžový nápoj je skvělou surovinou do těst, krémů i pudinků. Naše tělo nezahleňuje, nepřekyseluje ani nevyvolává alergické reakce.
• Místo klasické strouhanky na smažení vyzkoušejte kukuřičnou strouhanku BIOLINIE. Je přirozeně bezlepková a řízečky v ní obalené budou výborně křupat.

Báječné vánoční recepty najdete na stránkách www.probio.cz a všechny uvedené produkty lze zakoupit pohodlně na www.bioweb.cz.

Medové perníčky

Jednoduché medové perníčky

860 g žitné celozrnné mouky BIOHARMONIE
4 vejce
4 velké lžíce medu
350g třtinového cukru BIOHARMONIE
1 polévková lžíce perníkového koření
citrónová kůra
250 g sádla
1 bio prášek do pečiva (vinný kámen)

Vše smícháme a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pak rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

( foto medové perníčky, celozrnná mouka BIOHARMONIE)

Pohankovo oříškové rohlíčky

Pohankovo - oříškové rohlíčky (bezlepkové)

210 g másla
250 g pohankové mouky BIOHARMONIE
70 g třtinového cukru BIOHARMONIE
1 vanilkový cukr
100 g mletých lískových oříšků
třtinový a vanilkový cukr na obalení

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme odležet několik hodin (ideálně přes noc). Z těsta vytvoříme válečky o průměru cca 3 cm, ze kterých odkrajujeme a formujeme rohlíčky. Rohlíčky pečeme na 180°C 15-20 minut. Ještě teplé obalujeme rohlíčky v cukru. Po 3 dnech jsou rohlíčky vláčné a rozplývají se na jazyku.


(foto pohankovo-oříškové rohlíčky, Třtinový cukr BIOHARMONIE)



Více na : http://www.probio.cz/