Pardubice – Na českých silnicích stále dochází k vysokému počtu nehod a úmrtí. Jen v Pardubickém kraji letos zemřelo 36 osob. Na silnicích podle policejních statistik umírají nejvíce řidiči osobních automobilů, jejich spolujezdci a chodci. Smutným trendem poslední doby se staly také kolize v opravovaných úsecích silnic a dálnic, a tak se do statistik dostávají také pracovníci stavebních firem či údržby. Bohužel se množí případy, kdy řidiči nerespektují dopravní značení, a především rychlost v daném místě a tím ohrožují nejen sebe, ale právě tyto pracovníky, kteří proti rozjetému automobilu nemají šanci.
„Stavební společnost EUROVIA CS jen v letošním roce eviduje řadu případů, kdy řidiči nedodržovali rychlost v opravovaném úseku, nebo naopak nedávali pozor, protože sledovali probíhající práce. Pak dochází v první řadě k tvorbě kolon, za které jsme kritizováni. Ale bohužel dochází také k nehodám. V letošním roce jsme zaznamenali vážná zranění, a dokonce i usmrcení našich pracovníků automobily, které vjely z různých důvodů do vyhrazeného prostoru stavby," sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.
„Provádění prací za provozu není vůbec jednoduché. Modernizujeme a opravujeme komunikace, aby byly v budoucnu bezpečnější pro řidiče, k tomu ale potřebujeme, aby byli naši pracovníci při své práci v bezpečí. Stanovená pravidla mají chránit všechny účastníky silničního provozu. Respektování pravidel není slabost," dodává Iveta Štočková.

Více o dopravních projektech v Pardubickém kraji najdete na www.eurovia.cz.

KOMERČNÍ PREZENTACE