Nabízejí tak svým milovníkům jedinečnou kombinaci ovocně - květinových vůní a chutí s náznaky oříšků. Používáme výhradně kakao FINO DE AROMA z oblasti Columbia, čímž zajišťujeme našim zákazníkům 100% kvalitu. Slazené třtinovým cukrem, 100% obsah kakaového másla a hand made jsou atributy, které ještě zvyšují kvalitu našich produktů.

V nabídce má firma, jak lákavé pralinky, tak mandle, pistáciové oříšky i marcipán. A to v 100% kvalitní čokoládě. Také je možné vyzkoušet čokoládové čočky vhodné k rozpuštění v mléce, které jsou určené k zahřátí v nastávajícím podzimním čase.

Velkou novinkou a jedinečným produktem je čokoláda slazená rostlinou zvanou Stevia, která je naprosto vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří jsou z nějakého důvodu nuceni omezit cukr. Tato mimořádná rostlina je 200-300 sladší než cukr a bez kalorické hodnoty. Chuť je zcela k nerozeznání od produktů slazených cukrem.

Jak poznat opravdu kvalitní čokoládu a vybrat ze široké nabídky to nejlepší?

Podle kvality se kakao rozděluje do tří skupin:

a) Criollo– Nejvzácnější druh kakaovníku. Je  náchylný na choroby a přináší velmi malou úrodu. Ovšem jeho plody jsou považované za nejchutnější. Ze světové produkce pokrývá 1%.
b) Forastero – Nejrozšířenější druh kakaa a vzhledem k jeho odolnosti přináší největší úrodu. Plody Forastera však mají nejmenší aroma. Pokrýva 85% světové produkce.
c) Trinitario – Vzniklo krížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrýva 14% světové produkce kakaa. Spolu s Criollem sa řadí mezi  kakaové boby vyšší kvality.

Ve kvalitní čokoládě je důležitý výběr kakaových bobů z určitých oblastí. Hořkost, chuť a kvalita jednotlivých oblastí se výrazně liší. Proto u čokolád pocházejících z plantáže můžeme vychutnat plnou a čistou chuť kakaa.  International Cocoa Oranization (ICCO) – Medzinárodní kakaová organizace určila označení FINO DE AROMA, které vyjadřuje jedinečnou chuť a vůni. Pouze 6 – 7% z produkce kakaa si zaslouží nosit označení FINO DE AROMA.

Opravdu kvalitní čokoláda by měla obsahovat 100% podíl kakaového másla. Tyto čokolády mají jak výraznou chuť, tak v menším množství příznivé účinky pro tělo. U méně kvalitních čokolád se používá jako náhražka kakaového másla, rostlinný tuk, který je levnější. Tím čokoláda ztrácí na obsahu, kvalitě i chuti. V levnějších produktech je čokoládové aroma nahrazeno vanilkovou esencí.

www.lyrachocolate.cz

info@cokoladalyra.cz, nový obchod – show room: Politických vězňů 10, Praha 1, 110 00

KOMERČNÍ PREZENTACE