Den Svatého Patrika je státním svátkem v Irské republice a připadá na 17. březen. Poznávacím znamením stoupenců oslav tohoto pastýře, který přinesl do Irska křesťanskou víru, je právě zelená barva. Lidé se v tento den baví, tančí, zpívají a holdují zelené. Jí se zelená jídla, nosí se zelené oblečení a obličeje stoupenců svatého Patrika jsou ozdobeny zeleným trojlístkem. Tento svátek je stále více populární nejen napříč celou Evropou, ale i v nejrůznějších koutech světa. Snadno tak 17. března narazíte v Jihoafrické republice na zelenou Stolovou horu, zelenou egyptskou sfingu či zelené Niagarské vodopády. Zazelenala se již i pražská Petřínská rozhledna. Proč se k tomuto svátku připojuje i modřická firma Mergon Czech s.r.o.?
Mergon Czech, fungující u nás již 11 let, je součástí irské výrobní společnosti s globálním působením Mergon Group. Tento irský leader v oblasti technických plastových výlisků pro automobilový průmysl, zdravotnictví a další průmyslová odvětví se připojil k řadě světových památek a právě v tento březnový den se celý závod zazelenil. Společnost byla založena v roce 1981, má své sídlo v Irsku a výrobní závody v Irsku, USA a České republice. S více než 500 zaměstnanci po celém světě se Mergon řadí mezi přední výrobce vyfukovaných i vstřikovaných plastových dílů na světě.
A jéje – další průmyslová výroba přesunutá z čisté části Evropy pěkně k nám, do Česka. Už tak jsme nazývání evropským skladištěm, tak proč ne další že. Vůbec ne! I na tento fakt se snaží Mergon Czech upozornit právě zelenou barvou. Nejen, že společnost je certifikována podle mezinárodních standardů ISO 9001, TS 16949 a ISO 14001. Mergon vyvinul technologie umožňující používat recyklované plastové materiály pro řadu výrobků. Používání recyklovaných materiálů představuje pro Mergon Czech úsporu nákladů a má také velmi pozitivní dopad na životní prostředí.
V současné době Mergon Czech zaměstnává více než 130 osob a disponuje i vlastním střediskem pro vývoj výrobků. Tým vývojářů úzce spolupracuje se zákazníky na nových produktech, technologiích a zejména na aplikaci a nasazení nových materiálů do výroby. Úzká vazba mezi Mergon Czech a Mergon Group a strategická poloha v blízkosti odběratelů umožňuje rychle reagovat na požadavky zákazníků, stejně jako rozšiřovat působení v rámci celosvětového trhu.
Během uplynulých 10 let se společnost Mergon Czech s.r.o. zařadila mezi nejpřednější výrobce v oboru vyfukování technicky náročných plastových dílů a doufá, že svou výrobu v Modřicích bude i v příštích letech nadále rozvíjet a rozšiřovat.
http://mergon.com/cs

KOMERČNÍ PREZENTACE