TUZEMÁK, dříve Jindřichohradecký" rum s plachetnicí", je bezpochyby nejznámějším českým rumem. Je vyráběn společností Fruko-Schulz podle staré, tradiční, přísně střežené receptury, která se předává mezi výrobními mistry již po generace. Duch rodinné firmy, pečlivost a péče o zákazníka jsou krédem společnosti, a právě proto tradiční TUZEMÁK z Jindřichova Hradce dodá vánočnímu cukroví nezaměnitelnou vůni a chuť!


Zdroj: AssetMediaCitronové koláčky s rumem
Ingredience na těsto:
- 175 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- kůra z 1/2 citronu
- 4 lžíce TUZEMÁKU
- 200 g hladké mouky
- 75 g čokoládové rýže
Ingredience na krém:
- 100 g hery
- 70 g moučkového cukru
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce TUZEMÁKU
1. Máslo utřeme, zašleháme do něj moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a TUZEMÁK. Mouku prosejeme a spolu s čokoládovou rýží přimícháme do vzniklé hmoty. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé pusinky.
2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Vzniklé placičky necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. V misce smícháme heru, moučkový cukr, citronovou šťávu a TUZEMÁK. Vymícháme do hladkého krému. Placičky slepíme citronovou náplní a necháme v lednici ztuhnout.

Zdroj: AssetMedia

Už naše babičky věděly, že cukroví a Jindřichohradecký TUZEMÁK k sobě patří.

Nepečené rumové kuličky s marmeládou
- 200 g piškotů
- 80 g cukru krystal
- 50 g vlašských ořechů
- 4 lžíce vody
- 3 lžíce TUZEMÁKU
- 60 g meruňkové marmelády
- kakao případně strouhaný kokos na obalení
1. Cukr vaříme s vodou asi 5-7 minut. Vedle do mísy si připravíme nahrubo mleté piškoty, přelijeme svařeným cukrem, přidáme marmeládu, TUZEMÁK a vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a necháme v lednici ztuhnout.
2. Z hmoty vyválíme kuličky, které hned obalujeme v kakau nebo hrubě strouhaném kokosu.


Sušené švestky máčené v rumu s mandlemi
- 250 g sušených švestek
- 1-2 láhve TUZEMÁKU
- 100 g mandlí
- čokoládová poleva
- kokos
1. Švestky přendáme do misky a zalijeme TUZEMÁKEM. Necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud nemáme mandle loupané, spaříme je a oloupeme. Švestky necháme okapat a do každé vpíchneme mandli. Švestku namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy a obalíme v kokosu.
2. Přendáme na mřížku a necháme ztuhnout. Švestky můžeme také obalovat v mletých ořeších nebo mletých mandlích.

Zdroj: AssetMedia

www.fruko.cz

KOMERČNÍ PREZENTACE