Ingredience:

2x prsní kuřecí řízek

2 stroužky česneku
půl svazku jarní cibulky
400g listového špenátu / může být i mražený, pak ale použijeme polovinu pytlíku
kelímek 30% smetany
půl kelímku zakysané smetany
100 g strouhaného parmezánu
1 balení bramborových noků (gnocci)
provensálské koření
sůl
pepř
olej

1.Řízky nakrájíme na tenké nudličky a naložíme minimálně na 30 minut. Marinádu vytvoříme z oleje, provensálského koření, soli a pepře. Můžeme použít i kořenící směs na bylinkové kuře.
2.Maso orestujeme a poté necháme okapat přebytečný olej.
3.Vezmeme si velký kastrol, jelikož nakonec smícháme vše dohromady. Nadrobno nakrájíme cibulku a česnek. Necháme zvolna zesklovatět. Poté přidáme špenát a trošku podlijeme vodou. Pokud používáme čerstvý špenát, necháme ho jen zavadnout a pokračujeme dál. V případě, že používáme mražený špenát, nasypeme ho na cibulku a pomalu mícháme do celkového rozmražení.
4.Když je špenát připraven, přímícháme smetany a na malém plameni mícháme do zhoustnutí.
5.Ve velkém hrnci si uvaříme vodu a dle návodu na obalu uvaříme noky ( cca 2 minuty varu).
6.Nakonec do špenátu přisypeme parmezán a necháme rozpustit.
7.Uvařené noky scedíme a přidáme do špenátové směsy, stejně jako okapané kuřecí maso. Znovu prohřejeme a podáváme.
8.Dobrou chuť:o)