Chroustky:Sníh ze 4 bílků, 3 sladké rohlíky (loupáky) pokrájené na malé kousky, 15 dkg lískových nebo vlašských sekaných ořechů, 5 dkg mletých ořechů, 25 dkg cukru, 1 lžíce kakaa. Vše smícháme a tvoříme mocca lžičkou malé hromádky, které v troubě sušíme.

Čokoládové marokánky: Do kastrolu vsypeme 100 g cukru, 100 g nasekaných ořechů, 100 g drobně nakrájené kandované pomerančové kůry a rozinek (nebo jiné kandované ovoce), přidáme 50 g másla, 125 ml mléka, 40 g hrubé mouky a vše krátce povaříme. Odstavíme z ohně, přidáme ještě 3 lžičky hrubé mouky a směs promícháme. Na plech klademe lžičkou malé hromádky, které lehce stlačíme na placičky. Upečeme a vychladlé namočíme spodní stranou v rozpuštěné čokoládové polevě.

Bílkové rohlíčky: 20 dkg cukru, 20 dkg mletých ořechů, 2 bílky ušlehané , nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citrónu, 10 dkg sekaných oříšků na obalení. Cukr, mleté oříšky, šťávu a kůru smícháme. Přidáme tuhý sníh. Lžičkou tvoříme malé rohlíčky, které obalujeme v sekaných oříšcích. Sušíme je na vymaštěném plechu ve slabě vyhřáté troubě.

Vanilkové rohlíčky (bez vajíčka): 20 dkg másla, 7 dkg cukru, 7 dkg vlašských ořechů, 30 dkg hladké mouky. Zpracujeme těsto, tvoříme rohlíčky, pečeme do růžova a obalujeme v moučkovém cukru s vanilk. cukrem.

Vynikající likér z čokoládových tyčinek ledové kaštany: 250 ml šlehačky, 1 Salko, 3x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1/2 litru rumu. Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme Salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby byl hladký a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití.