Biatlonová střelba, běžky, bruslení, snowboarding nebo oblíbený curling. Nedělí končí brněnský Olympijský festival a lidé mají poslední možnost vyzkoušet si mimo jiné tyto sportovní disciplíny.

Po otevření areálu v devět hodin ráno mohou návštěvníci naposledy zafandit před velkoplošnou obrazovkou v pavilonu Z. Ženy nastoupí od osmi hodin do třicetikilometrového závodu v běhu na lyžích klasicky. Na staru nebudou chybět ani české reprezentantky Kateřina Beroušková a Petra Hynčicová. Jejich kláním sportovní program na hrách v Pchjongčchangu končí. V poledne začíná slavnostní zakončení olympiády.

Fanoušci na Olympijském festivalu v Brně podporovali český hokejový tým všemi silami.
Dvě tváře Olympijského festivalu: oslavy zlata i bramborové hokejové zklamání

ZÓNA DENÍKU
Přijďte si zalyžovat nebo zastřílet na biatlonovém simulátoru, vyfotit se a nechat si vytvořit vlastní unikátní titulní novinovou stranu se svým snímkem nebo se občerstvit kávou. To vše v zóně Deníku na galerii pavilonu Z brněnského výstaviště.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Od dvou hodin odpoledne připravili organizátoři festivalu soutěž Gravity Public Contest Brno. Snowboardisté všech věkových kategorií budou společně soutěžit ve snowparku v jibbingu (triky na překážkách - pozn. red.) a ollie (přeskok přes laťku).

Třešničkou na dortu bude poslední exhibiční vystoupení krasobruslařů. Od půl dvanácté dopoledne do jedné hodiny odpoledne se na ledové ploše představí Eliška Březinová, René Novotný s Terezou Zendůlkovou a další mistři krasobruslení. Naplánováno je patnáct bruslařských programů, v nichž vystoupí nadějní brněnští krasobruslaři i pozvání sólisté.

Závěr exhibičního vystoupení bude v duchu ukončení Olympijského festivalu - zhasnutí symboliky olympijského ohně. Brány Olympijského festivalu v Brně se uzavřou v neděli v pět hodin odpoledne.

Ilustrační foto.
Z ženy mužem, a naopak. Transsexuálů přibývá. Změnu pohlaví musí schválit komise