Přímo pod drobnohledem mají nyní domažličtí městští strážníci jakýkoliv pohyb v Domažlicích.
Slouží jim k tomu nová velkoplošná obrazovka, která monitoruje záběry kamer z celého města. Díky ní si mohou strážníci zcela přiblížit například místo přestupku, obličej zloděje, ale i státní poznávací značku auta neukázněného řidiče.

„Tento monitor nahradil větší množství malých a mnohem méně přehledných monitorů. Práce policistů je mnohem přesnější. Pokud například strážník vidí  řidiče, který se snaží ujet hlídce, může ho na obrazovce sledovat a jeho pohyb nahlásit dopravním policistům," uvedl místostarosta Domažlic a ředitel městské policie Karel Štípek.
Vylepšené pracoviště si pochvalují i strážníci.

„Jde hlavně o to, že občané jsou mnohem lépe chráněni. Snáze odhalíme například kapsáře. Na kameře mu detailně vidíme do obličeje a hlídka poslaná na místo ho může přistihnout téměř přímo při činu. Systém nám pomohl i při hledání ztracených školáků, což také nejsou výjimečné případy. Na kameře zjistíme místo zatoulaného dítěte a stačí nám k tomu pouze jeho popis, " řekl velitel domažlických strážníků Bohuslav Perlovský s tím, že mnohem rychleji mohou zakročit i v případě vandalismu.

Díky novému systému se během prázdnin podařilo městským strážníkům vyřešit 495 přestupků.
Nešlo jen o špatné parkování, ale dokázali například najít dvě ztracené děti, zadržet agresivního řidiče, jenž porazil chodkyni, kterou ještě udeřil a sprostě jí nadával, odchytnout a zachránit desítky zvířat, pomoci s agresivním pacientem, který napadl záchranáře, a zadržet 14 pachatelů při krádeži v obchodech. Odtaženo bylo dvaačtyřicet vozidel a botičku dostalo 291 řidičů. Na pokutách a  za parkovné bylo během dvou měsíců vybráno 994 259 korun. Tyto peníze jdou do městské kasy a jsou použity na další zvelebování města.

V současné době je v Domažlicích umístěno čtrnáct kamer. Jejich počet ale ještě vzroste.

„Ve městě jsou problémová místa, která musí být hlídána kamerami. Jde například o Steidlův park, kde se často popíjí a fetuje. Právě sem bude v blízké době umístěna kamera ze Zahradní ulice.  Monitorováno bude i sokoliště a prostor kolem hřiště u jezera. Pomocí dotací máme připravenou kabeláž, chtěli bychom, aby bylo pokryté celé město. Je to však otázka peněz. Jakoukoliv inovaci chceme krýt dotacemi, abychom nemuseli sahat do městského rozpočtu," dodal Štípek.