Na fotbalisty Desné čekalo v sobotu první domácí představení. Hráči se během týdne museli oklepat po čtyřgólové nadílce ve Stráži nad Nisou. Především nepovedený úvod zápasu proti Hrádku nakonec zapříčinil to, že Desná sice bod získala, ale měla na vítězství.

Do utkání domácí nenastoupili příliš aktivně a celý první poločas byli hosté lepším mužstvem, což potvrdili i vstřelenými góly a vedením o dvě branky. První z nich padla už ve 13. minutě, kdy se na pravé straně uvolnil hostující Štěpán. Ten ve vápně našel spoluhráče Skrbka, který pohodlně dopravil míč do sítě na 0:1. O dalších šestnáct minut později Hrádek odskočil na dvě branky. Na hranici ofsajdu skóroval po svém úniku Rob.

Těsně před koncem první půle se domácí Desné podařilo alespoň korigovat. Hosté totiž ztratili míč při rozehrávce, ke kterému se dostal Pivnička. Svou šanci ovšem promrhal. Naštěstí se balón dostal k Sekaninovi, a ten pěknou střelou zpoza vápna k tyči nedal gólmanovi hostujícího celku žádnou šanci. Ani tento gól ovšem nebyl poslední. Ve 45. minutě totiž Holeček vrátil Hrádku dvoubrankový náskok. Domácí hráči pozdě reagovali na neodpískaný faul na hosty a zmiňovaný hráč přesnou střelou k tyči stanovil poločasové skóre 1:3.

Po změně stran už to byli ovšem pouze domácí, kdo se radoval. Už v 54. minutě si na pěkně zahraný rohový kop Sekaniny naskočil Kořínek a poslal hlavou míč za hostujícího gólmana.

Desenský Sekanina byl zcela určitě mužem zápasu. V 77. minutě srovnal na 3:3. Také ve zbývajícím čase to byla hlavně Desná, kdo dominoval. To vyústilo v příležitost ze 78. minutě, kdy se do vyložené šance dostal Pivnička. Z levé strany si proklestil cestu až do vápna, ale střelecky se mu nedařilo. Následovala dorážka Mejsnara, kterou odvrátil do bezpečí hostující Holeček, ovšem za cenu zahráním ruky v nepřerušené hře. Následovala červená karta pro uvedeného hráče a pokutový kop, který však neproměnil Kořínek. Šest minut před vypršením hrací doby mířil ještě z dobrých pětadvaceti metrů těsně vedle hostující svatyně.

Góly: 38. a 77. Sekanina, 54. P. Kořínek - 13. Skrbek, 29. Rob, 45. O. Holeček. Rozhodčí: Hrbáček. ŽK: 2:2. ČK: 0:1. Diváků: 70.

Sestava Desné: Žanta - Kulhánek, Čermák, P. Kořínek. Kovář Mejsnar, Kumbera (46. Špaček), Nguyen (82. Jech), Sekanina Pivnička, Křemen.