Čtyři dny bude uzavírka v Brankovické ulici

Kolín – Havarijní stav dešťové kanalizace a její oprava jsou důvodem, proč bude od pondělí do čtvrtka uzavřená část Brankovické ulice. Řidiči neprojedou v blízkosti domu č. p. 291.

Autobusy pojedou jinudy

Třebovle – Od pondělí do konce měsíce se bude opravovat povrchu silnice mezi Třebovlí a Borkem. Neprojedou tam osobní auta ani autobusy. Linka 662 tedy pojde ze zastávky objízdnou trasou po silnice II/334 přes dočasně přemístěnou zastávku Třebovle v blízkosti dnešních zastávek linky PID 422 „Třebovle, dol.“, poté po I/12 a III/3347 do pravidelné zastávky Vitice, Lipina, Mohyla a dále již po své běžné trase.

Výuky resuscitace představí na Dni záchranářů

Kolín – Na blížící se Den záchranářů se připravuje i kolínská nemocnice, která představí projekt dětské resuscitace Už vím, jak zachránit život. Pro nácvik má k dispozici figuríny tří velikostí – velikosti kojence, pětiletého dítěte a mladistvého, tedy fyzicky již dospělého člověka.

Kurz první pomoci s názvem Už vím, jak zachránit život.
Nemocnice učí nejen pedagogy resuscitovat děti

Schůzka kvůli bývalé okresní vojenské správě

Kolín – Na pondělí je plánovaná schůzka vedení města s majitelem budovy bývalé Okresní vojenské správy na náměstí Republiky. Vlastník míří do Kolína s návrhem využití této roky chátrající, prázdné nemovitosti. S jakým, to dopředu nesdělil. Při posledním větru se na budově opět uvolňovaly okenní výplně a také střešní krytina. „Stavební úřad to operativně řešil s majitelem, ale jako město potřebujeme méně provizorní zajištění,“ uvedl starosta Vít Rakušan.

Škola dostane novou střechu

Kolín – Městská rada schválila veřejnou zakázku na projektovou dokumentaci na rekonstrukci střechy a krovu Základní školy Sendražice. Historická budova vloni dostala nová okna, nyní je na řadě pokračování oprav. Za dva roky budova oslaví sté výročí svého vzniku, takže stav střechy tomuto stáří odpovídá. Jedená se o velkou budovu s členitou střechou, do které už zatéká. Město hodlá podle místostarosty Michaela Kašpara práce rozdělit do dvou až tří fází.

Sad doplnily stovky stromků

Cerhýnky – Městys Cerhenice dokončil rozsáhlou revitalizaci obecního sadu zvaný Třebízská v Cerhýnkách v místech nad spolkovým domem. Krásný starý sad má více než tři a půl hektaru. „Rozhodli jsme se ho zachránit, odplevelit, původní stromy odborně ošetřit a nové vysadit. Těch nově vysazených ovocných stromů jsou dnes stovky,“ popsal práce starosta městyse Marek Semerád. Celá akce vyšla zhruba na milion korun, hodně pomohla dotace, příspěvek obce byl něco přes sto tisíc.

Začala oprava Nerudovy ulice

Kolín – Začala rekonstrukce Nerudovy ulice v Kolíně. V současné době tam pracuje Vodohospodářské sdružení Kolín na opravě vodovodního potrubí, nejen klasického, ale je tam i velké, třiceticentimetrové potrubí. Práce by měly trvat šest týdnů až dva měsíce. Hned poté by měla nastoupit firma vybraná městem s rekonstrukcí chodníků, veřejného osvětlení, komunikace. „V Nerudově ulici je plánovaná také velká výsadba květinových záhonů, mohlo by to vypadat velmi hezky,“ poznamenal místostarosta Michael Kašpar.

Oprava mostku u Červených Peček finišuje, ještě do neděle budou muset řidiči jezdit po objížďce přes Dobešovice.
Ach ty mostky. Kolem Kolína komplikuje dopravu oprava hned dvou