Pod širým nebem se návštěvníkům otevře bohatý program s tradičním jarmarkem i soutěžemi o ceny.

Dojeď do Železných hor na rotopedu!

Své síly budou účastníci moci  změřit v závodě s názvem Dojeď do Železných hor na rotopedu. Sportovci  s nejvyšším počtem najetých kilometrů si odnesou hodnotné výhry.
„Na jarmarku budou pro návštěvníky připraveny stánky s bio zeleninou, ovčím sýrem, kořením, sušenými plody, šperky i českými přírodními mýdly," uvedla ředitelka pořádající Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová.
U Matičního jezera nachystá Český svaz zahrádkářů od jedenácti do sedmnácti hodin naučný program, přírodovědnou procházku i kuličkiádu. Uskuteční se také symbolické odbahnění „Maťáku".

Orientální, břišní 
i country tance

Nebude chybět bohatý doprovodný program. Diváci se mohou těšit na orientální, břišní, lidové i country tance. Vystoupí i děti z Mateřské školy Zvoneček a školy Svítání.

Ukázky aktivit 
i zajímavé soutěže

Letošní ročník přilákal rekordní počet žáků základních škol. Přihlásilo se jich přes osm set. Organizátoři pro ně připravili ukázky ekologických, sociálních a volnočasových aktivit neziskových organizací a mnoho atraktivních přírodovědně orientovaných soutěží.

Neziskovky hledají dobrovolníky

„Na této již tradiční akci má veřejnost možnost seznámit se s řadou neziskových organizací a následně se může zapojit do jejich činnosti jako dobrovolníci či podporovatelé," uvedl Pavel Šotola, krajský radní zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor, který nad akcí převzal záštitu.

Na organizaci Dne Země se podílí přes 20 neziskových organizací z Pardubického kraje. Pomáhat budou i dobrovolníci z řad studentů Střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy Chrudim.