Vyvstává spousta otázek, každý slibuje nějaké to lákadlo… „Řada z klubů ale nepřemýšlí nad tím, co bude. Nejistá budoucnost je nezajímá,“ opřel se do konkurence Jürgen Klopp.

Ano, takhle silnou kritiku vypustil do světa kouč Liverpoolu, jemuž se nelíbí přehnané utrácení konkurence (nejvíc posilovala Chelsea, která přivedla šest nových tváří a utratila 200 milionů liber).

Brankář Jan Stejskal
Brankář Jan Stejskal: Štípl jsem se, jestli se mi to nezdá. Slavia se neodmítá

Český fanoušek ale asi bude nejvíc zvědavý na Tomáše Součka. Reprezentační záložník načne ve West Hamu první celou sezonu a klub je na něm závislý.

Je zpátky

Důkaz? Kvůli jeho karanténě se dlouho řešilo, zda bude hrát hned první zápas. Všichni si to přáli. A nejvíc on sám. „Cítím se dobře, moc se těším,“ vzkázal Souček, kterého v létě klub natrvalo vykoupil ze Slavie. Za více než půl miliardy!

Odchovanec Slavie se v Londýně uchytil výborně. Před sobotním zápasem s Newcastlem o něm byla hodně řeč. „Je zpátky, v pořádku,“ oddechl si kouč David Moyes a neodpustil si rýpnutí směrem k národnímu týmu. „Přišel o dva zápasy. Škoda.“

Michal Kadlec.
Kadlec byl na telefonu a říká: Schickovi to bude v Leverkusenu svědčit

Fanoušci pak na sociálních sítích spustili nebývalou lavinu příspěvků. Měly podobné znění: „Nejlepší zpráva za poslední dobu.“ Uvidíme, co budou říkat v průběhu sezony. Snad budou mít Součka dál rádi.

Mimochodem: je co zlepšovat, loni skončili Kladiváři na šestnáctém místě. Zachránili se v samém závěru sezony.