Tisková konference věnovaná Expu se konala právě tam ve středu 8. dubna a moderoval ji jednatel společnosti Bohumil Bochňák, jeden ze spolumajitelů IGC a také firmy Arteo, které zvítězily ve výběrovém řízení ministerstva zahraničí na provozovatele restaurací v českém pavilonu Expo 2015.

„Zkušeností s provozem restaurace na Expu máme dost," připomněl Bohumil Bochňák, který se zúčastní už šesté světové výstavy. První v Seville 1992, kde se podílel na provozu české restaurace, sestavování gastronomie a výběru českých potravinářských dodavatelů. 

Nedají se vyloučit nepříjemná překvapení

Přiznal, že není před zahájením Expa nervozní, i když u tak velkých akcí a navíc v Itálii, se nedají vyloučit ani nepříjemná překvapení. Se smíchem pak připomněl, na co se těší nejvíc. „Až budeme mít Expo za sebou," řekl dodal.

Provoz české restaurace při výstavě Expo 2015 bude zajišťovat 49 pracovníků. Stravovací zařízení bude každé 3 až 4 dny zásobovat polotovary či čerstvým zbožím zázemí umístěné v Česku. Na jídelníčku nebudou chybět především zvěřinové speciality a mezi nimi i bažanti přímo z konopišťského chovu.