Člen zlínské formace Force KCK Cykloteam obsadil ve 195 kilometrů dlouhém podniku a v konkurenci 232 soupeřů časem 5:10:36 jedenáctou příčku. Další reprezentant Force KCK Cykloteamu Zlín Jiří Hradil dojel na čtyřiadvacátém místě (5:19:48). Zvítězil Artur Detko z Polska (5:05:06).

,,Na startu vyhledávaného závodu se letos objevili také zástupci dvou profesionálních polských stájí," upozornil Lukáš Matula.

Ten si po povedeném Beskyd Touru v Tatrách věřil.

,,Měl jsem ambice skončit v první desítce výsledkové listiny. Věděl jsem ale, že to nebude jednoduchý úkol," přiznal poslední týdny formou obdařený zlínský cyklista, který byl od začátku závodu na trati vidět.

,,Hned od startu se jelo velmi rychle a na Štrbském Plese zůstala vpředu třicetičlenná skupina. Nicméně v následném sjezdu se odpadlé skupiny sjely a na čele se vytvořilo početnější startovní pole," popsal Matula.

Kolem padesátého kilometru se společně s dalšími třemi Čechy odpoutal z hlavního pole a brzy měli před ostatními dvouminutový náskok.

„Na devadesátém kilometru na velkém kopci Huty jsme byli ovšem už značně prořídlým pelotonem dojeti. Poté se zhoršilo počasí, projeli jsme třemi bouřkami, aby rozhodující momenty nastaly kolem 160. kilometru. Já jsem se snažil být aktivní, v cíli to ovšem na víc než na zisk jedenácté pozice nestačilo," řekl po návratu z Tater spokojený Matula.