Ve Slavii se šikovný záložník příliš neohřál. Pár měsíců mu stačilo na to, aby zaujal v zahraničí. Nabídka moskevského Spartaku pak zaujala jak hráče, tak klub. V Rusku se mu daří, ale dokázal se prosadit už i do reprezentačního áčka.

Celých devadesát minut odehrál i v kvalifikačním zápase proti Anglii, které český tým vyhrál 2:1 a přiblížil se účasti na evropském šampionátu. A právě v Edenu zaujal anglické pozorovatele. Ti se za ním podle webu Club Call vydali i na východ Evropy. Měli mezi nimi být třeba i zástupci Evertonu. Pokud by se spekulace naplnily, mohl by se Král znovu potkat na jednom hřišti s Davidem Luizem, svým brazilským "dvojníkem", který obléká dres Arsenalu. 

Není tak vyloučeno, že zaměstnavatele změní znovu už po pár měsících, tedy v zimním přestupovém období. Ze Slavie do Spartaku odcházel za 12 milionů eur. V tu dobu byla jeho odhadovaná tržní hodnota 3,5 milionů eur. Teď je podle uznávaného webu Transfermarkt šestimilionová. Jak vysoká bude příští přestupní částka a kdo ji zaplatí? 

Kapitán londýnského Arsenalu Granit Xhaka.
Kapitán Arsenalu vypěnil. Nadávky fanouškům, stržený dres i odbytý trenér