Členové soudního senátu zprostili viny zbylých čtrnáct obžalovaných. „Soud nemá dostatek důkazů, aby mohl obžalované shledat vinnými,“ uvedla předsedkyně Halina Černá.

Ilustrační fotografie.
Psa měl na vodítku, ale bez náhubku. Zvíře pokousalo důchodkyni

V kauze z roku 2004 byl mezi obžalovanými také lihovarník z Kobylnic na Brněnsku Martin Hudeček, který byl už dříve odsouzen za krácení daní.

S rozhodnutím soudu je státní zástupce Aleš Sosík nespokojený. „Mám za to, že soud hodnotí důkazy až příliš ve prospěch obžalovaných,“ sdělil.

Případ lihovarníků projednávali soudci v Brně již potřetí. V minulosti se státní zástupce proti dvěma rozsudkům odvolal a Vrchní soud v Olomouci mu pokaždé vyhověl.

Místo čtyř poškozených topolů u Moldavské ulice v brněnských Bohunicích stojí od minulého týdne pouze jeden z nich. Nechali je vykácet představitelé městské části. Některým z místních se to nelíbí.
Nebezpečné topoly vykáceli. Nové stromy v ulici nevysadí

Podobný verdikt si obžalovaní vyslechli i v minulých letech. Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce, Pavlíkův obhájce i někteří další zástupci obžalovaných si ponechali lhůtu na odvolání.

PETR UHLÍŘ