Jde o multižánrový festival, na němž vystoupí například známý český písničkář Pepa Nos. Fanoušci se mohou dále těšit na

téměř domácí formaci Slepí křováci a kapely The lights of reims, Trochu Moc, Těpero a Coin.

Po setmění se na plátno bude promítat krátký film nadějného režiséra Robina Lipa. Hlavní hvězdou bude skupina Absolut Deafers, pro jejíž muzikanty to bude první koncert po turné s Arakainem a Lucií Bílou. Publikum se má na co těšit, protože hudebníci už na turné zařadili do repertoáru i pět nových písní a dvě starší.

„Na Výkvět se moc těším, protože tam bude nejen spousta známých, ale hlavně vystoupí mé oblíbené kapely. Určitě na akci ocením i osvěžení lahodným mokem od Koníčka. Pivovaru, který sídlí za rohem,“ pousmál se zpěvák Absolut Deafers Jan „Joker“ Jašek.

Turné Arakain & Lucie Bílá XXXIII Tour 2015 mělo dohromady 24 zastávek – ta poslední se konala 15. května v Jindřichově Hradci. Pro členy Absolut Deafers bylo turné stejně příjemné jako v roce 2012, kdy společně s Lucií Bílou slavili 30 let Arakainu. „Viděli jsme se po třech letech, které nebyly vůbec znát,“ zhodnotil kytarista Radek „Rado“ Sněhota.

Navíc se kapele pořádně rozrostla fanouškovská základna. Absolut Deafers

přináší na českou rockovou scénu mix syrové tvrdosti, melodiky a skvěle znějících metalrockových riffů. Velkou zásluhu na celkovém dojmu má zpěvák Jan „Joker“ Jašek, kterému sekundují kytaristé Jiří „Cremil“ Czyž, Radek „Rado“ Sněhota, baskytarista Aleš „Lemy“ Venglář a bubeník Václav Maďa. Začátek akce, jehož součástí bude i bubínková jam session, je v 17 hodin. Vstupenka vyjde na 99 korun, děti do 12 let a vozíčkáři platit nemusí.