Stačí jen správně odpovědět na otázku a dva soutěžící vyhrávají 12kg Breed Health Nutrition Labrador Adult.

Čím je unikátní krmivo BHN Labrador retriever?

A)     Obsahem L-Karnitinu, který zajišťuje lepší spalování tuků
B)      Obsahem zvýšeného množství tuku
C)      Zvýšeným obsahem cukrů

Správné odpovědi zasílejte na číslo 9001107. Cena sms je 7 Kč.

Technicky zajišťuje ATS, www.platmobilem.cz, infolinka 296 363 199.

Tvar sms DEN CANIN AneboBneboC JMENOaPRIJMENI ADRESA PSC.

Ze všech odpovědí zaslaných od 26. 8. 2016 do 28. 8. 2016 vybereme 199. a 299. správnou sms.

Jaké vybrat krmivo pro svého psa?

To správné rozhodnutí je zásadním úkolem každého majitele. Psi by brali všechno, ale co je potřeba vědět a na co si dát pozor? Společnost Royal Canin dbá na zdraví a spokojenost psů, pro výrobu granulí proto vždy vybírá kvalitní suroviny, zároveň myslí i na specifické potřeby různých plemen. Rčení „každý pes jiná ves" v krmivech platí dvojnásob, proto je důležité psovi pořídit ty nejvhodnější granule.

Royal Canin dlouhodobě spolupracuje s veterináři a chovateli a neustále zlepšuje svůj sortiment. Díky bohatým zkušenostem společnost vyvinula speciální krmivo řady Breed Health Nutrition, které odpovídá potřebám jorkšíra, kokršpaněla, labradora, německého ovčáka a řadě dalších plemen. Připravili jsme pro vás přehled, podle kterého se jistě rozhodnete správně, jaké granule zvolit.

Labradorský retrívr

Když se řekne labradorský retrívr, většina lidí si představí roztomile vypaseného psa. Pozor, mohutná stavba těla k labradorům patří, v porovnání s jinými plemeny stejné váhy jejich tělo obsahuje méně svaloviny a více tuků. Nicméně je nutné předejít obezitě, ke které mají velký sklon díky neustálé chuti k jídlu. Labrador pochází z chladného prostředí oblasti Newfoundlandu. Pro skvělou aportovací schopnost je rybáři využívali k donášení ryb a postřelených ptáků z ledové vody. Odtud si přinesli velkou lásku k vodě a plavání. K životu v tak chladném prostředí musela být přizpůsobena stavba jejich těla a hlavně srst, která je opravdu unikátní. Labradoři mají krátké silné chlupy a v kombinaci s hustou podsadou slouží jako izolace před chladem. Jejich kůže navíc produkuje velké množství kožního mazu, takže voda po srsti stéká jako kachnám po peří. Labrador je plemeno náchylné k šedému zákalu čočky a také má předpoklady k dysplazii kyčelních kloubů.

Speciálně vyvinuté krmivo LABRADOR RETRIEVER pomáhá udržovat ideální váhu labradora a podporuje vývoj silných kostí a kloubů, umocňuje jeho krásnou a voděodolnou srst a posiluje zdraví očí (vitamín E a C).

Granule obsahují zvýšené množství bílkovin (30 %) a méně tuků (13 %), unikátní jsou však L-karnitinem, který zajišťuje lepší spalování tuků, pes tedy nepřibírá a cítí se fit. Psylium a ječmen umocňují pocit sytosti, takže váš labrador je spokojený i po podání menšího množství krmiva.